Nu het nog koud is buiten: 6x de lekkerste restaurants voor kaasfondue

Lifestyle

Nu het nog koud is buiten: 6x de lekkerste restaurants voor kaasfondue

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

16 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Anne Claire de Breij

Het is bijna niet te geloven, maar volgende maand start de lente. Hoewel we reikhalzend uitkijken naar wat zonnestralen, is er één ding wat we gaan missen aan de winter: kaasfondue. Haast je daarom naar deze restaurants om op de valreep nog wat comfortfood mee te pakken.

Café Bern, Amsterdam Een van de bekendste restaurants voor kaasfondue is Café Bern. Het is the place to be voor klassieke kaasfondue met gruyère en een glas (of zeg gerust fles) Zwitserse wijn.

Koeien en Kaas, Gouda Waar kun je nu beter kaasfondue eten dan in dé kaasstad van Nederland? Bij Koeien en Kaas kun je kiezen uit verschillende smaken kaasfondue, maar ze hebben ook een hoop andere lekkere gerechten. Het restaurant vind je overigens ook in Zoetermeer en Alphen.

Lees ook: Pimp je koelkast: is dit nu al de stomste trend van 2024?

Store 317, Breda In de wintermaanden organiseren ze bij Store 317 regelmatig kaasfondue- en raclette-avonden. Geen tafeltje kunnen scoren? Geen probleem. In de winkel scoor je heerlijke kaasfondue en andere kazen die rechtstreeks uit Zwitserland komen voor thuis.

Kaasbar, Utrecht De Kaasbar staat bekend om de kazen op de lopende band, maar in de koudere maanden wordt de kelder omgetoverd tot een heuse fondue bar. Je leest het: nog effe snel gaan nu het nog kan.

De Kaaskop, Groningen Tja, het zit 'm in de naam. Bij de Kaaskop in Groningen (en in Haren) scoor je kaasfondue van goede kwaliteit voor thuis. Informeer ook zeker even naar de fonduetas, een tas met kaas en bijpassende dranken. Nee, het is eigenlijk geen restaurant, maar wel een goede plek in het noorden om kaasfondue te scoren.

Restaurant Smelt, Amsterdam Restaurant Smelt vind je op twee locaties in Amsterdam: in het Westerpark en in de Negen Straatjes. Alle kazen komen van De Kaaskamer en je kunt kiezen uit verschillende smaken fondue. Van Hollands tot truffel en van Italiaans tot Zwitsers.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen