Deze zes iPhone hacks maken jouw dag binnen no time productiever

Lifestyle

Deze zes iPhone hacks maken jouw dag binnen no time productiever

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

15 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

We weten allemaal dat een telefoon onmisbaar is voor ons werk. Kun je je nog een dag zonder voorstellen? Toch is het ook vaak diezelfde telefoon die ons het meest van onze taken afleidt... Ja, ironisch is het wel een beetje.

Maar wat als we je vertellen dat je telefoon ook vol functies zit die je niet alleen productief houden, maar ook gefocust? Experts deelden met HuffPost hun topgeheimen.

1. Niet storen Kijk, deze functie kennen we natuurlijk allemaal, maar zet jij 'm ook echt aan? Als je bijvoorbeeld een drukbezette ouder bent die toch bereikbaar moet blijven voor het geval de kinderopvang belt, dan is 'niet storen' ideaal. Je stelt simpelweg in dat bepaalde contacten je altijd kunnen bereiken, terwijl alle andere meldingen gedempt blijven. Easy as that.

2. Contacten De app contacten gebruik je vast al, maar haal je er écht alles uit wat erin zit? Naast het basis telefoonnummer en e-mailadres, kun je er tal van andere nuttige details in kwijt, zoals verjaardagen en notities. Zie het als jouw persoonlijke assistent die je, net als Anne Hathaway in The Devil Wears Prada, stiekem alle cruciale info influistert.

3. Notities Gooi je nog steeds vage steekwoorden in je notities, om er vervolgens nooit meer naar om te kijken? Dan is het tijd voor een upgrade. Wist je dat je met de app ook documenten kunt inscannen en direct omzetten naar een pdf? Ideaal als je bijvoorbeeld snel wat moet doormailen. Hoe hebben we ooit zonder gekund?

Lees ook: Kun je je ook zo slecht concentreren? Misschien ligt het aan je popcorn-hoofd

4. Herinneringen Ontdek de echte kracht van de Herinneringen-app: een onmisbare tool om chaos te vermijden. Door herinneringen voor je taken te zetten, creëer je rust voor jezelf. Je kunt opgelucht ademhalen, wetende dat je niets belangrijks zult vergeten. Deze app is echt een redder in nood.

5. App-limieten Toegegeven, die app-limieten voelen soms als een flinke stoorzender - vandaar dat velen van ons na een week proberen die functie weer uitschakelen. Maar wist je dat deze limieten goud waard kunnen zijn? Ze zetten een stevige stop op het eindeloze scrollen door social media tijdens werktijd en houden je 's avonds laat weg van de werkmails. Zo krijg je eindelijk tijd om écht te ontspannen. Het werkt twee kanten op, hè.

6. Til op om te activeren Heb je ooit gemerkt hoe makkelijk, maar tegelijkertijd afleidend, het is als je telefoonscherm aanspringt zodra je het oppakt? Handig, maar het vreet ook aan je batterij en lokt je keer op keer terug naar je scherm. Tip van de dag: schakel deze functie uit en ontdek hoe je telefoon je veel minder vaak onbedoeld in zijn greep krijgt.

Scroll gerust 's avonds doelloos door je telefoon als dat jouw ding is. Maar beschouw dit als een vriendelijke nudge om meer gedaan te krijgen door minder tijd te verspillen op social media - want dat kan nooit kwaad.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle