Wel wijn, geen kurkentrekker? Met deze 9 tips krijg je die kurk er zó uit

Lifestyle

Wel wijn, geen kurkentrekker? Met deze 9 tips krijg je die kurk er zó uit

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Heb jij het weleens meegemaakt? Goeie fles wijn gehaald, maar shit, geen kurkentrekker in huis. Wat moet je dan? Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om de fles open te krijgen, zónder dat je een kurkentrekker nodig hebt.

Je hebt wel een flinke spierbundel nodig voor een paar van deze hacks, maar dan kun je wel gewoon van je wijn genieten. Enne, pas op je vingers, hè.

Lees ook: Lui besparen, ja graag: voor deze bespaarhacks kun je lekker op de bank blijven liggen

1. Trek je schoen 'es uit Op TikTok kwamen we een man tegen die een ietwat bizarre manier had om zijn fles te openen. Hij trekt zijn schoen uit, stopt de fles erin en slaat het meerdere keren tegen een muur aan. Langzaam kruipt de kurk in de hals omhoog, waardoor hij 'm er zo uit kan trekken. Het ziet er waarschijnlijk makkelijker uit dan het is.

2. Schaar erin Geen kurkentrekker, wel een schaar? Top. Neem één deel van de schaar en steek 'm – voorzichtig – in een schuine hoek in de kurk. Wrik 'm los, of probeer te draaien met de schaar. Zorg wel dat je niet helemaal met je schaar door de kurk prikt, want dan komen er kleine stukjes kurk in je wijn. En dat willen we niet.

3. Vlammen! Om de kurk omhoog te krijgen is hitte heel handig. Pak een aansteker en houd de vlam net onder de kurk bij de hals van de fles. Zorg wel dat de fles niet koud is, want dan kan ie spatten en dan moet je wegduiken voor rondvliegend glas. Door de hitte kruipt de kurk langzaam omhoog. Het werkt trouwens ook met een stijltang, op deze manier:

4. Pak je gereedschapskist effe Draai een lange schroef zo diep mogelijk in de kurk, en zorg dat 'ie er nog een centimeter bovenuit steekt. Klem 'm dan tussen de achterkant van een hamer, en je trekt hem zo los. Dat was het al, lekker snel.

Lees ook: Tijd voor een opruimbeurt: deze producten in huis zijn veel minder lang houdbaar dan je denkt

5. Ork ork ork, een fles open je met mes en... Juist, een vork. Steek een dun mes zo diep mogelijk in de kurk. Schuif je vork dan om het mes heen en draai het mechanisme rond. Langzaam zal de kurk omhoog komen. Zorg wel dat je de kurk niet doormidden snijdt, want dan werkt het niet meer.

6. Douw 'm naar binnen De kurk dan hè. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Pak iets langs en duns, zoals een houten lepel of een stok, en druk de kurk gewoon de fles in. Dan heb je dus wel een kurk in je wijn drijven, maar het is wel de makkelijkste manier.

7. Fietspomp Een fietspomp? Ja, een fietspomp. Steek het uiteinde van de pomp door de kurk zodat hij er onderuit komt, en begin met pompen. Door de lucht die je in de fles pompt komt er druk op te staan en zal de kurk omhoog komen. Deze heren lukte het al.

How to open a bottle of wine in a bike shop

How to open a bottle of wine in a bike shop

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer