Stiekeme stalker: zó kun je ongezien een Instagram-story bekijken

Lifestyle

Stiekeme stalker: zó kun je ongezien een Instagram-story bekijken

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

11 mei 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

11 mei 2023 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Stiekem de Instagram Stories kijken van je ex of van die ene collega die je niet mag: zeg nou niet dat je het nooit hebt gedaan, want we doen het allemaal. Het enige kutte: de ander ziet dat jij stiekem aan het gluren bent. Heb jij even geluk dat wij erachter zijn gekomen hoe je die verhalen anoniem kunt bekijken.

Zet die FBI-pet maar op, want met deze manieren blijft jouw stalkgedrag helemaal undercover.

Lees ook: Experts vinden dat Snapchats chatbot zo snel mogelijk verboden moet worden en dit is waarom

1. Zet vliegtuigmodus aan Om in de lijst van verhaal-bekijkers terecht te komen, heeft Instagram internetverbinding nodig. In vliegtuigstand registreert de app niet wanneer je een story bekijkt. Je doet het als volgt: ga naar het profiel van degene die je gaat 'stalken' en zorg dat de pagina geladen is. Zet vervolgens je telefoon op vliegtuigstand en klik op het verhaal. Als je het hebt gezien, moet je de hele Instagram-pagina uit je tabbladen verwijderen. Dan kun je de vliegtuigstand weer aanzetten en voilá, je staat niet in de lijst.

2. Kijk via de buurman Instagram laadt een aantal stories voordat je ze aanklikt om het gebruik van de app sneller te maken. Daar kunnen wij mooi misbruik van maken. Zoek het verhaal dat jij stiekem wilt bekijken op in de bovenste balk van de app en klik op het verhaal van degene die er rechts naast staat. Als je in dat verhaal zit, kun je het beeld langzaam naar links vegen, maar laat het scherm niet los en ga niet te ver! Hiermee kijk je als het ware om het hoekje en zal Insta jou niet als kijker registreren. Een paar minpunten zijn echter dat je maar één slide kunt zien en de video's niet afspelen.

3. Maak een nieuw account aan Als je toch in de ultieme stalkmodus gaat, kun je ook gewoon een heel nieuw account aanmaken. Dit doe je door rechts onderin de kleine foto ingedrukt te houden. Klik daarna op 'account toevoegen'. Zo'n account wordt ook wel een Finsta genoemd, oftewel 'Fake Instagram'. Om via je Finsta een verhaal te kijken, moet diegene wel een openbaar account hebben. Anders moet de ander jouw volgverzoek accepteren, wat bij een onbekend account met nul volgers niet snel zal gebeuren.

4. Download een app Uiteraard bestaan er ook heel veel apps die je anoniem iemands Instagram Stories laten bekijken. Het is de vraag hoe veilig deze apps zijn, want vaak vragen ze om je gegevens en moet je via de app inloggen op je account. Gebruik deze tactiek dus op eigen risico. Een paar van deze apps zijn Ghostify, InstaFor en Blindstory. Er bestaan ook websites waarbij je een gebruikersnaam kunt invullen. Zij laten je dan via een bot zien wat diegene in hun verhaal heeft gezet.

Kleine disclaimer: volgens de richtlijnen van Instagram is het niet toegestaan om verhalen anoniem te bekijken. Gebruik deze tips dus met je eigen gezonde verstand. Of own je stalkgedrag gewoon. Want wees eerlijk, wie doet het niet?

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer van deze auteur

Smaakt naar meer