Baking soda in je schoenen gieten en nog 5 van Roxanne Kwants beste lifehacks

Lifestyle

Baking soda in je schoenen gieten en nog 5 van Roxanne Kwants beste lifehacks

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Gepubliceerd op

23 november 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Marie Wanders

Van krullen creëren met een badjaskoord tot prei vacuüm trekken en dan gaarkoken: het nieuwe seizoen van De Kwantenservice, de podcast van Roxanne Kwant, zit bomvol lifehacks. En aangezien wij minstens zo wild worden van een goede hack, vroegen we haar naar haar beste tips.

Roxanne kan 't weten, want zij test elke aflevering met haar gasten welke items je wél en juist helemaal níet in huis wil halen. 1. Last van stinkpoten? You're not alone. Iedereen heeft hier weleens last van, maar precies niemand zit erop te wachten. Roxannes tip? 'Gooi om de geur eruit te krijgen een flinke scheut baking soda in je sneakers. Laat het een nacht intrekken en je stinkpoten vallen niet meer op.' Lees ook: Flinke flater: 'Door déze hakken van 800(!) euro brak ik mijn been en enkel' 2. Ook je sleutels altijd kwijt? 'Ik heb hetzelfde. Mijn ultieme tip is om een AirTag aan je sleutels te hangen, zodat je een geluid kan afspelen wanneer je ze weer eens per ongeluk in de koelkast hebt gelegd.' En die hoeft heus niet van Apple te zijn en een godsvermogen te kosten. Roxanne: 'Ik heb de mijne via Amazon.'

3. Je huis opfrissen? Dan heb je een paar geurparels nodig. 'Dit is een tophack voor een fris huis, die ik heb geleerd van de Rotterdamse Poetsqueen. Zuig voordat je gaat stofzuigen een paar geurparels op met de stofzuiger, om vervolgens een héérlijke geur in huis te verspreiden als je aan het stofzuigen bent. 4. Waar je nooit naar wil luisteren? 'Ongevraagd advies van mannen.' Niet bepaald gericht op het huishouden, wél waar. 5. Vlekken in witte kleding? Daar ga je, zou je denken, maar niet als het aan Roxanne ligt. 'Heb je vlekken omdat je net zo lomp bent als ik, haal dan een schoonmaakmiddel genaamd The Pink Stuff. Daarmee heb ik tot nu toe alles eruit gekregen wat ik er normaal niet uit kreeg.' Lees ook: Scheelt weer een nieuwe: zo gaat de batterij van je iPhone langer mee 6. Die verdomde stickers die je niet meer loskrijgt? Zelfs daar heeft Roxanne een oplossing voor. 'Door de podcast leerde ik dat je daar met een föhn op moet blazen, waarna je de sticker in één keer loskrijgt zonder de helft te laten zitten.' Op zoek naar nog een portie lifehacks? De tweede aflevering van De Kwantenservice is nu te beluisteren via alle bekende podcastkanalen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen