Kokhalzen for life: shotje frikandel speciaal en nog 7 vies lekkere frikandellenverzinsels

Lifestyle

Kokhalzen for life: shotje frikandel speciaal en nog 7 vies lekkere frikandellenverzinsels

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

24 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

24 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Het klinkt als een 1 april grap – en misschien is het dat ook wel – maar er schijnt een nieuw drankje op de markt te zijn: een shotje frikandel speciaal. Ja. Dat lees je goed. Een shotje dat smaakt naar Nederlands' favoriete frituurhap met mayo, curry en ui. En dat vinden we... bijzonder.

Wie bedenkt zoiets? Nou, dat waren de medewerkers van distilleerderij de Onrust Stokers in samenwerking met candyfestival.nl, een website gespecialiseerd in extreem snoepgoed waar volgens hen meerdere keren per week van een frikandel genoten wordt. 'We importeren nu vooral extreem snoep uit Japan en Amerika, waarom niet iets maken van eigen bodem?' laat het bedrijf weten. Dit is het resultaat:

Wij krijgen al stuiptrekkingen bij het horen over een 'frikandellenshotje', maar blijkbaar is er een markt voor. Er zijn namelijk tientallen funky frikandellenverzinsels bedacht voor de echte frikandellenlovers:

1. De Discodel Een discodel is een frikandel met discodip. Ja, die gekleurde bolletjes die je normaal op je softijsje doet. In 2016 was het in Nijmegen een grote hit. Bedacht door drie Nijmeegse studenten - geen verrassing – die na een avondje uitgaan eens wat nieuws wilden proberen.

2. Frikandellenvlaai Voor een paar dagen in november heeft de frikandellenvlaai in de schappen van de Aldi gelegen. Het bestond uit brooddeeg met stukjes frikandel en currysaus. Eigenlijk een soort mega frikandellenbroodje.

3. Het mega frikandellenbroodje Oh, die bestaat dus al. Een redditgebruiker pronkte zo'n vier jaar geleden met zijn mega frikandellenbroodje. Had-ie helemaal zelf gebakken. Zou het jou ook lukken om zo'n lange te bakken?

4. De oliedel Het is een oliebol, met een frikandel erin. Bedacht door een vriendengroep ergens in het zuiden van het land. Op de vraag of je de oliedel met poedersuiker of mayo eet antwoordden ze: 'Da's een kwestie van smaak.'

Lees ook: Sorry koffieleuters: dit is waarom je 's ochtends je kopje koffie beter kunt laten staan

5. Pizza frikandel speciaal Italianen vallen flauw als ze dit zouden horen. Bij Domino's kun je namelijk een pizza met frikandel erop krijgen: de Frikan'Dutchman. Op de pizzabodem zit tomatensaus met mozzarella, ui, curry, mayonaise en stukjes frikandel.

6. Huzarensalade frikandel speciaal Leuk voor bij een barbecue? Westland vond van wel, dus bedachten ze naast een kroket slaatje ook een frikandel speciaal slaatje. De salade van aardappel, augurk, ei en ui is aangevuld met fijngemalen frikandel speciaal met curry, een flinke schep mayo en wat uitjes.

7. Frikandellensoep Ja, we zijn het met je eens. Deze gaat te ver. Maar in Tilburg maken ze de frikandellensoep toch echt, bij eetsalon van Iersel. Het ziet eruit als een lichtbruin goedje, gemaakt met frikandellen, prei, ui en een flinke hap zout. De rest van het recept wilde bedenker Jill geheim houden. Smakelijk ziet het er niet uit, maar volgens Jill is het een heus succes.

De keuze is reuze. Of het allemaal nou daadwerkelijk zo goed smaakt als men beweert ligt aan je eigen voorkeuren. Dusse... kijk maar effe.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Smaakt naar meer

Meer van deze auteur