Just so you know: bespaar geld want deze 7 dingen kun je beter tweedehands kopen

Lifestyle

Just so you know: bespaar geld want deze 7 dingen kun je beter tweedehands kopen

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

5 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

5 mei 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Met de stijgende inflatie van de afgelopen jaren, juichen we elke kans toe om te besparen. Plus, laten we eerlijk zijn, we zijn Nederlanders: dus alles wat goedkoper of gratis is, maakt ons van nature al blij.

Kortom: wij zijn als volk gewoon geboren voor het thriften, en hé, als je het dan doet, doe het dan goed. Weet bijvoorbeeld dat je deze dingen het beste tweedehands kunt kopen.

Lees ook: Kringloop erop los: zo scoor je volgens een pro de mooiste tweedehands parels op de rommelmarkt

  1. Lampen Waarom zou je nieuw kopen als vintage lampen zoveel karakter aan je interieur toevoegen? Velen slaan ze over in de kringloop omdat ze denken dat ze defect zijn, maar vaak weet men niet hoe simpel en goedkoop je een lamp zelf kunt herbedraden.  Een gouden tip: film het hele proces met je telefoon, zo weet je zeker dat alles weer op de juiste plaats terugkomt.

  2. Dansk Scoor vooral het emaillewerk, glaswerk en bestek van dit iconische Scandinavische merk uit de jaren '50 en '60 in de kringloopwinkels. Ze zijn niet alleen supergaaf en waardevol, maar ook enorm populair.

  3. Spiegels Iedereen die ooit een ruimte heeft moeten inrichten, weet hoe belachelijk duur spiegels zijn – en waarom? Dat is een raadsel. Tweedehands kun je ze veel goedkoper krijgen en nog een pluspunt: juist unieke exemplaren zoals Venetiaanse spiegels of spiegels met een andere bijzondere lijst, brengen meteen charme, karakter en een persoonlijke noot naar elke kamer.

  4. Hout Alle houten meubels zijn echte vondsten als je ze tweedehands koopt. Vooral in kleinere ruimtes voegen ze karakter toe. Zet bijvoorbeeld eens een paar Italiaanse of Franse nesttafels of een antiek dressoir neer. Voilà, bellissimo.

  5. Hardcover boeken Boeken zijn verborgen juweeltjes in elke kringloopwinkel. Vooral koffietafel- en designboeken zijn een topvondst. Lifehack: ook vintage tijdschriften met aansprekende afbeeldingen of omslagen kun je vaak goed inlijsten.

  6. Kunst In kringloopwinkels struikel je over de schilderijen en andere unieke kunstwerken, ideaal om je huis een persoonlijke touch te geven. En hé, wie weet doe je tien jaar later mee aan Tussen Kunst en Kitsch en blijk je voor een paar euro een echte Rembrandt ter waarde van een miljoen op de kop te hebben getikt, je weet maar nooit.

  7. Fotolijsten Vind je een prachtige lijst met minder mooie kunst? Haal de kunst eruit en gebruik de lijst voor een spiegel, kunstwerk of foto. Met de hoge prijzen van fotolijsten vandaag de dag is tweedehands kopen echt een slimme zet.

En dan zijn er natuurlijk zaken die je beter links kunt laten liggen vanwege hygiëne of ongemak, zoals matrassen, snijplanken en geopende puzzels – gewoon voor de zekerheid, want het is ook zo zonde als er maar 999 stukjes in zitten in plaats van 1000.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle