Asking for a friend: is het met de huidige prijzen goedkoper om in een all inclusive hotel te wonen?

Lifestyle

Asking for a friend: is het met de huidige prijzen goedkoper om in een all inclusive hotel te wonen?

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

14 mei 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Het zou tegenwoordig onderhand makkelijker zijn om te tellen wat de afgelopen jaren niét duurder is geworden, dan andersom. Van hypotheken en boodschappen tot een simpel wijntje op het terras – de prijzen zijn door het dak gegaan.

Genoeg dus. We pakken onze koffers en gaan er vandoor. Een all inclusive hotel in het zonnige zuiden? Dat klinkt niet alleen verleidelijk, het zou zomaar eens voordeliger kunnen zijn dan thuisblijven in Nederland.

Vaste lasten Benieuwd of je daadwerkelijk bespaart door permanent in een all inclusive hotel te vertoeven? We hebben de cijfers op een rijtje gezet. Alles wat zo'n hotel biedt - denk aan onderdak, maaltijden, en andere vaste lasten - hebben we vergeleken met wat je thuis zou uitgeven. We baseren ons op gemiddelde kosten voor een tweepersoonshuishouden, zoals gevonden in verschillende online bronnen:

Woonlasten: € 1135 Gas, water, licht: € 220 Boodschappen: € 480 Internet en TV: € 80 Sportschool: € 40

Totaal vaste lasten: € 1955

Nu kijken of het hotel daarvan wint…

Lees ook: Dit jaar niet naar een toeristische, maar unieke bestemming? Reisjournalisten tippen deze 4 plekken

Maandje all inclusive Speur je op websites als Sunweb, dan struikel je over de aantrekkelijke deals. Denk aan een maandje Fuerteventura of Antalya voor slechts € 1200 per persoon. Klinkt verleidelijk, toch? Maar pakt het ook goedkoper uit?

Het antwoord is nee. Tel je alles bij elkaar op, dan kost een hotelmaand zo'n € 2400 voor twee personen, wat je een dikke extra € 400 kost vergeleken met de vaste lasten in Nederland. Tenzij je natuurlijk vermoedt dat jouw kosten thuis hoger liggen; dan is die vlucht misschien zo gek nog niet.

Goedkoper of niet, na al dit rekenwerk krijgen wij spontaan zin in wat zon, zee en strand. Zie je daar!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Lifestyle