Dinner with friends, maar dan leuker: de 5 beste playlist voor tijdens een etentje of borrel

Lifestyle

Dinner with friends, maar dan leuker: de 5 beste playlist voor tijdens een etentje of borrel

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Wanneer je zó je best doet om het mooiste charcuteriebord neer te zetten en je woonkamer tiptop aan te kleden, wil je wel dat de sfeer er goed in zit tijdens je etentje. Wij hebben Spotify alvast voor je afgestruind voor de leukste vibes.

Of je nou gaat voor een pasta-night, samen sushi maken of gewoon met wat kaas en druiven op de bank roddelen over elkaars leven: de muziek op de achtergrond kan de avond maken of breken. Maar met deze afspeellijsten zit je altijd goed. Lees ook: Aan tafel: deze 5 dinnerparty's halen je direct uit je winterdip

Dinner with friends playlist Spotify

Dinner with Friends Alsof het niet simpeler kan, is de Dinner with Friends playlist dé ultieme lijst waar iedereen van kan genieten. Van I Say a Little Prayer van Aretha Franklin tot Afterglow van Ed Sheeran – Spotify stelt deze lijst samen gebaseerd op jouw luistergedrag. Daarom heeft-ie precies de goede combinatie meezingers én rustige achtergrondmuziek. Fijn als je effe wil kletsen, maar soms ook de stiltes wil vullen met een spontane karaokesessie.

Summer dinner party playlist Spotify

Summer dinner party Zoals de titel al zegt, kom je helemaal in de zomerse sferen van deze liedjes. Je ziet jezelf gelijk al op het dakterras of in de tuin op loungestoelen vertoeven, terwijl de avond nog jong is. Het is vijfentwintig graden, iedereen zit aan de wijn en op de achtergrond ruik je de barbecue. Mmm, wij krijgen hier nu al warme kriebels van.

Borrelen playlist Spotify

Borrelen Bij die bitterballen en cocktails hoort een goede playlist waar je op kan swingen. Door Nederlandse én Engelse sing along nummers zoals De Kapitein deel 2 en Ain’t No Mountain High Enough wordt je borrelparty een echt dansfeest. En of dat nou zittend op de stoel is, of springend door de huiskamer – leuk wordt het wel.

Lees ook: Die behoefte om je Spotify Wrapped te delen, waar komt die eigenlijk vandaan?

Jazzy Dinner playlist Spotify

Jazzy Dinner Wat is er nou sexyer dan een saxofoon- en pianoklanken? Misschien verschillen de meningen hierover, maar niemand kan ontkennen dat Jazz lekker zwoel is. Deze lijst is weer speciaal voor jou samengesteld. De harmonieën dreunen zo je huis door, dat het lijkt alsof je in een trendy jazzclub zit. Hoe leuk is dat? Zet 'm op tijdens het koken (of bestellen voor als je niet in de keuken wil zwoegen) en geniet van de relaxte tonen. Dit is dé basis voor een goed gesprek.

Wine & dine playlist Spotify

Wine & Dine Voor een romantische avond ben je op zoek naar wat gezellige tunes waar je op kan slowdancen én waarop je verstrengeld met elkaar op de bank kan liggen. Door de gouden keeltjes van Stevie Wonder, Quincy Jones en Maxwell vliegt dit etentje voorbij. En dat is geen probleem, want deze playlist is ideaal voor tijdens én na het eten. Bovendien heeft Spotify deze óók op jouw luistergedrag gebaseerd, wat worden we toch weer verwend.

Zo, wij hebben wat voorbereidingen voor je gedaan. Heb je weer één ding minder aan je hoofd tijdens het koken en versieren.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen