Aan tafel: deze 5 dinnerparty's halen je direct uit je winterdip

Lifestyle

Aan tafel: deze 5 dinnerparty's halen je direct uit je winterdip

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

11 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Hero

Gepubliceerd op

11 november 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Hero

Het beste medicijn tegen een winterdip? Lekker eten met vrienden of familie. Maar waarom zou je daarvoor speciaal op het kerstdiner wachten als je ook gewoon een dinnerparty kunt organiseren? En als je het dan doet, doe je het ook goed.

Waarschuwing: grote kans dat jij voortaan alle etentjes moet organiseren.

Italiaanse stijl Si, si. Waarom naar Italië op vakantie als je Italië ook in huis kan halen? Pizza, pasta, bruschetta, tiramisu, alles wat lekker is komt uit dit land. Zet Italiaanse muziek op en dek de tafel op Italiaanse wijze. Hoe je dat doet? Op Pinterest staan genoeg ideeën. Alleen de zon mist dan nog. Gelukkig ben je zelf het zonnetje in huis. Is dat ook weer geregeld. Wie trekt de eerste fles wijn open?

Neem-een-vriendin-mee-etentje Eerlijk is eerlijk: het kan bloedirritant zijn als jouw vriendin voor de zoveelste keer begint over een vriend(in) die je toch niet kent. Daarom kun je maar net zo goed kennis maken. En wat is een betere gelegenheid dan tijdens een heerlijk etentje? Dat levert gegarandeerd de meest spontane gesprekken op en als de volgende keer jouw vriendin het heeft over Susanne van de middelbare school weet je het ook echt over wie ze het heeft. Wel zo handig. Tip: laat van tevoren niet weten wie je meeneemt en laat de rest raden waar jullie elkaar van kennen. Lees ook: Handig: 8 lifehacks in de keuken die je voor je dertigste moet kennen

Chips chic Geen zin om te koken, maar wel in een chic etentje? Koop dan veel flessen wijn - ook die je nog niet kent - en veel verschillende chips. Kleed de boel chique aan en zorg voor een bijpassende dresscode: denk aan een galajurk met hakken. De hele avond staat in het teken van wijn en chips proeven aan een prachtig gedekte tafel. Een probleem: van chips raak je niet vol genoeg. Goed excuus om nog wat bij de pizzeria te bestellen. Hou die servetten in de aanslag.

Moordmysterie menu De donkere dagen lenen zich perfect voor een dinner met een mysterieus randje. Tijdens een gezellig vriendenetentje slaat de sfeer al snel om wanneer X (naam) stikt in zijn eten - niet echt natuurlijk. Alles lijkt te wijzen op een vergiftiging, maar wie heeft het gedaan? Ontdek samen door de hints in het eten - en op de menukaart - en verspreid over het huis wie de dader is. Hoe (on)smakelijk je de gerechten maakt, heb je in eigen handen. Vergeet niet om je huis eng te bekleden met nepbloed en spinnenwebben en om een spannend muziekje op te zetten. Geen zin om zelf een verhaallijn te verzinnen? Het internet is je beste vriend.

Kortste etentje ooit De dag die we eigenlijk altijd zouden moeten vieren, is de kortste dag van het jaar. Op vrijdag 22 december schijnt de zon dit jaar het minst lang. Hierna worden de dagen alleen maar weer langer en dat is al reden genoeg om er een nationale feestdag van te maken. Kleed de boel gezellig aan met sfeerverlichting en kaarsen en laat iedereen zijn favoriete gerecht meebrengen. Klaar is Kees.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur