Aha, met deze 5 tips van experts ruim jij je huis op als een professional

Lifestyle

Aha, met deze 5 tips van experts ruim jij je huis op als een professional

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom den Seldam

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Tom den Seldam

Hoe goed je ook je best doet, voor je het weet liggen er torens opgevouwen was en stapelen de borden in de wasbak op. Je huis opgeruimd krijgen is een klus die niet altijd 1, 2, 3 geklaard is. Gelukkig voor jou weten deze experts precies hoe je dat doet.

Je hoeft echt geen schoonmaakbedrijf in te schakelen voor een grote schoonmaakbeurt. Dat kan je heel goed zelf, weten experts Johnny Nunez en Alicia Sokolowski die Woman and Home sprak. Met hun tips verdwijnt je opruimstress als sneeuw voor de zon.

Lees ook: Jakkes: dit zijn de 6 vieste plekken op kantoor

1. Met kleine stapjes kom je al heel ver Het is logisch dat je helemaal overweldigd raakt als in elk hoekje van je huis wel wat rotzooi ligt. Dan hebben wij er ook geen zin meer in. Daarom is het belangrijk om elke dag kleine beetjes te doen, je hoeft geen hele schoonmaakmarathon te houden – als je gelijk achter je reet opruimt scheelt dat je heel wat tijd en moeite. Laat die vuile vaatdoek dus niet op het aanrecht liggen, hup, gelijk de wasmand in.

2. Investeer in een mat Of je nou schoenen in huis draagt of niet, je neemt altijd wel wat viezigheid mee van buiten. Zand dat nog in de groeven van je schoenen zit, of kauwgom dat als cement vastgeplakt zit. Door een deurmat bij de ingang te liggen beperk je de schade. Deze damage control zorgt voor veel minder stof én je hebt weer een excuus om leuke woonaccessoires te kopen. Die mat hoeft echt geen saaie boel te zijn, hoor.

3. Maak 'n lijssie Als je veel dingen te doen hebt, kun je al snel het overzicht verliezen. Wanneer de stoom uit je oren komt van de stress, helpt het om een lijst te maken van wat er allemaal opgeruimd moet worden. Zo heb je altijd een vangnet voor wanneer het effe te veel wordt.

4. Materiële schoonmaak Die dweil, wasmachine en microvezeldoekjes zijn heel fijn, maarre, als ze vies zijn, hoe ga je dan je andere spullen schoon krijgen? Zo dweil je met de kraan open, hé. Je schoonmaakspullen kunnen echt wel wat liefde gebruiken, anders verspreid je alle bacteriën en stof door je hele huis. Dat is inefficiënt én vies.

5. Hou een volgorde aan Het heeft geen zin om eerst de hele vloer te dweilen, om vervolgens het plafond af te stoffen. De vloer die je eerst spic en span schoon was, maak je weer vies. Het is het best om van boven naar beneden te werken, zo voorkom je dubbel werk. Het is niet fijn als je voor niks de hele badkamervloer hebt lopen scrubben. Doe eerst de 'droge taken' zoals afstoffen en stofzuigen, voordat je gaat dweilen.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen