Ghost Trails: deze nieuwe Snapchat+ functie wil je even zien

Food & Home

Ghost Trails: deze nieuwe Snapchat+ functie wil je even zien

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

17 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

Gepubliceerd op

17 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten

Na Twitter, Telegram en Tinder zwicht ook Snapchat voor betaalde abonnementen. Deze ontwikkeling brengt ook nieuwe functies met zich mee, waarvan Ghost Trails één is. Dit is wat je moet weten over Snapchat+.

Van verdwijnende foto's tot regenboog-kotsende filters: Snapchat is al lange tijd een vaste speler in de wereld van sociale media. De app heeft wereldwijd 332 miljoen gebruikers, waarvan er 4,5 miljoen in Nederland zitten. Toch moet ook dit populaire platform zich blijven ontwikkelen, en zo ontstond Snapchat+, een abonnementsvorm waarbij abonnees voor 4,49 euro per maand een hoop nieuwe functies kunnen gebruiken. Afgelopen juni is de nieuwe vorm in tien landen getest getest en sinds deze week is het ook in Nederland beschikbaar. Lees ook: Halleluja: WhatsApp geeft je voortaan 2 dagen om berichten te verwijderen Ghost Trails  Met de nieuwe functie Ghost Trails kunnen je geabonneerde Snapchat-vrienden zien hoe je je de afgelopen dag hebt verplaatst, mits je hier toestemming voor hebt gegeven en je locatie aan hebt staan. Als abonnee hoef je alleen maar op de Bitmoji van je vriend te klikken om zijn of haar Ghost Trail te zien op de kaart in de app. Oftewel: zo kunnen je vrienden zien of je veilig thuisgekomen bent na een avondje stappen. Maar maak je niet druk. Je kunt zelf aangeven met wie je jouw locatie deelt. Ook kunnen je vrienden alleen de algemene richting zien van de afgelopen 24 uur. En heb je geen zin in pottekijkers? Dan schakel je de functie gewoon uit. Andere functies  Naast de ietwat enge Ghost Trails, zijn er ook een hoop andere nieuwe functies. Zo kan je iemand vastpinnen als je beste vriend, is er een ster-icoon waarmee je kan laten zien dat je abonnee bent, een functie om te zien hoe vaak je verhaal opnieuw bekeken is en binnenkort Snap for Web waarmee je kan videobellen en chatten via je laptop.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

&C's Summer Sale is begonnen

Shop items met kortingen tot 70%