Een moestuin in je woonkamer: met deze slimme trend kan het

Food & Home

Een moestuin in je woonkamer: met deze slimme trend kan het

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

14 september 2022 om 17:00

Gepubliceerd op

14 september 2022 om 17:00

Hoe graag we het ook zouden willen, een gigantische tuin op het zuiden is niet voor ons allemaal weggelegd. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je geen moestuin op poten kan zetten. Tenminste, niet met deze trend.

Of je nu gaat voor verse basilicum, een aardbeienplant of bladgroenten, in een zogeheten 'slimme binnentuin' kun je het allemaal kwijt. Deze moderne moestuinbakken zien we steeds vaker voorbij komen. En dat is niet gek, want naast dat ze weinig ruimte nodig hebben, nemen ze ook het grootste deel van de verzorging van je planten over. Appeltje eitje. Houden we van.

Lees ook: Plastic not so fantastic: 7 tips voor een plasticloze keuken Slim ding Hoe deze moderne moestuinbakken dan precies werken? Het zijn op zichzelf staande systemen die zorgen voor licht, je planten automatisch water geven, en die ook het warmteniveau aan kunnen passen. Het enige wat jij als trotse moestuinier nog hoeft te doen, is zaaien en zorgen dat de watervoorraad eens in de zoveel tijd wordt bijgevuld. Sommige slimme binnentuinen hebben zelfs een vakantiestand, zodat jij ergens op een strand neer kan ploffen en je planten ondertussen toch in leven blijven. Ook wel eens leuk voor de verandering. Wat kost dat? De moestuinen zijn te krijgen in allerlei vormen, groottes en, ook niet geheel onbelangrijk, prijsklassen. Daarbij kun je het zo gek maken als je zelf wil (hallo reuzachtige moestuinmuur van 2.300 euro), maar de meeste bakken kosten tussen de 100 en 200 euro. Voor de 'pods', zakjes met aarde en zaadjes, betaal je nog zo'n 6 tot 15 euro. Het is dus even een investering, maar dan heb je ook wat. Een basilicumplant die eens niet na twee dagen al naar de plantenhemel vertrekt.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Heeft een kat die Rechthoek heet en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen