Dat botert wel: butterboards gaan viraal en zo maak je ze zelf

Food & Home

Dat botert wel: butterboards gaan viraal en zo maak je ze zelf

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 september 2022 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Unsplash

Gepubliceerd op

28 september 2022 17:00

Bron / Fotografie

tekst Fleur van Benten, beeld Unsplash

Weg borrelplank met kazen, vleeswaren en dips zoals we hem kennen. Hallo butterboard! Het butterboard is de nieuwste foodtrend op TikTok, en dit is hoe je hem maakt.

Als je de trend nog niet voorbij hebt zien komen, heb je waarschijnlijk geen idee waar we het over hebben. Maar eigenlijk is precies zoals het klinkt: een borrelplank met boter. Of nou ja, boter en een heleboel andere toppings erop. Broodje erbij om het gebeuren mee op te vegen en je zit gebakken. Ziet er trouwens ook vet gezellig uit.

Lees ook: Avondje kachel? Met deze snacks ben je zo van die kater af Hoe dan? De bovenstaande TikTok laat het al zien: het maken van een butterboard is appeltje eitje. Je begint met het verspreiden van een dikke laag zachte boter op je borrelplank. Daarna pleur je er wat toppings op. Wat precies? Dat mag je lekker zelf weten. Zin in zeezout? Strooien maar. Wat meer pit? Daar gaat de chilipeper. Zoetje erbij? Legen die knijpfles honing. Als je helemaal tevreden bent, is het butterboard klaar en kun je met je brood gaan dippen. Beter goed gejat Geen inspiratie om zelf te verzinnen welke toppings je wil? Geen probleem. Wij pluisden TikTok uit voor de leukste variaties. 1. Voor de zoetekauw Vijgen, jam, honing en walnoot. Need we say more? 

2. Een teentje meer Voor degene die toch de knoflooksmaak nodig heeft. Voeg lekker een teentje toe. Of drie. Misschien een hele bol?

3. Mamma Mia Natuurlijk hebben we ook overal een Italiaanse versie van nodig. Met deze variant kun je genieten van deze Amerikaanse hack, maar dan in een Italiaans jasje. 

4. Voor de échte zoetekauw Genoeg van hartig? Geen probleem hoor. Maak je gewoon een (peanut)butterboard. 

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Smaakt naar meer