Avondje kachel? Met deze snacks ben je zo van die kater af

Food & Home

Avondje kachel? Met deze snacks ben je zo van die kater af

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Gepubliceerd op

25 september 2022 10:00

Bron / Fotografie

Beeld Unsplash

Je wordt wakker met knallende koppijn en een droge bakkes. Geen wonder na die drie glazen (of waren het flessen?) wijn. Terug in bed duiken is helaas niet voor iedereen een optie, maar gelukkig ben je met deze snacks zo weer op de been.

Een uit de hand gelopen etentje met vrienden, een borrel in de stad of gewoon even lekker lullen met vriendinnen dat toch uitdraait op minstens één van jullie boven de pot. Allemaal prima, maar niet zo handig als je de volgende dag van alles en nog wat gepland hebt staan. Alles afzeggen kan soms niet, de kater verhelpen wel. Lees ook: Doe mij maar een shot: 5 dingen die je nog niet wist over gember Tikkeltje flauw Crackers, bananen, toast en alle andere dingen met veel koolhydraten. Pak ze, verorber ze en jaag die kater de tent uit. Het is niet het spannendste dieet, maar je lichaam zal je zeker dankbaar zijn.  Neusje van de zalm Dat je lichaam schreeuwt om vet eten na een avond diep in het glaasje kijken, is geen nieuw gegeven. Maar hoe groot de neiging ook is om iets gefrituurd uit de muur te trekken, dat werkt averechts. Een stuk zalm is een betere oplossing. Dat is niet alleen vet, maar bevat ook nog eens vitamine B12 en B6 (dat werkt goed tegen alcohol, blijkt). Ben je zo van die kater af. En ook nog eens culinair bezig. Opslokken dat water We weten het, een beetje een saaie optie, maar een groot glas water kan wonderen doen. Zeker als je misselijk bent of je buik het even volkomen niet met je eens is. Giet achterover zoals je gisteren met die lekkere wijn deed.  Hap gember Ben je echt ziek, zwak en misselijk? Knabbel eens op een gemberwortel. Je wordt er misschien niet meteen blij van, maar op lange termijn is het je beste vriend. Is happen in zo'n wortel toch een beetje te extreem voor je? Dan kun je je ook aan verse gemberthee wagen. Iets minder heftig en je krijgt gelijk een sloot water binnen. Hartstikke efficiënt.  Nog een glaasje Tja, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de volgende dag gewoon een nieuwe fles open te draaien (of te kurken) om zo de roes in stand te houden. Dat doen de Noren al eeuwen. Raden we trouwens niet aan, begrijp ons goed, want het is natuurlijk gewoon fiks uitstelgedrag. Maar we wilden hem wel even genoemd hebben.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit alleen vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Smaakt naar meer