7 regels die je wil onthouden als je tweedehands meubels koopt

Food & Home

7 regels die je wil onthouden als je tweedehands meubels koopt

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

9 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

9 augustus 2022 om 17:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Er zijn genoeg redenen om je huis met vintage parels in te richten, maar let wel even op voordat je je auto volpropt met tweedehands meubels. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten om miskopen te voorkomen.

1. Let goed op defecten Een krasje kan vaak met een lik verf wel gefixt worden, maar check vooral ook of er geen grote gebreken zijn aan het meubel. Open de lades, zit op een stoel en let op andere mankementen. Piepen, kraken en instabiliteit beloven weinig goeds. Tenzij je over de nodige klusskills beschikt natuurlijk, dan is dit alleen maar een uitdaging.  Lees ook: B&B Vol Liefde's Petra vertelt: zo weet je of je kat gelukkig is 2. If you love it, buy it Ben je verliefd geworden op een vintage meubel? Koop het dan. Ook als je er eigenlijk geen plek voor hebt. Een mooie eetkamerstoel kan je voor de time being ook in de slaapkamer of berging kwijt, net als een prachtige spiegel of bijzonder nachtkastje. Je weet hoe dat gaat in tweedehandswinkels: op is op. Niet twijfelen dus, maar kopen die hap.  3. Kijk verder dan je neus lang is De vintage winkel op de hoek is heus niet de enige plek waar je mooie meubels kunt scoren. Struin het internet eens af: Marktplaats, Catawiki en eBay hebben meer dan je denkt. Er zijn ook genoeg leuke beurzen en rommelmarkten te vinden in het land. Heb je geen (grote) auto tot je beschikking? Kijk op brenger.nl, voor een paar tientjes wordt je kastje thuisgebracht.

4. Niet alles is geschikt om tweedehands te kopen Handig hoor, meubels voor een prikkie. Maar sommige dingen wil je liever niet tweedehands hebben. Laat gestoffeerde banken, stoelen en matrassen daarom vooral staan. Zelfs de grondigste wasbeurt garandeert niet dat deze meubels echt schoon worden. Daarnaast kan de verkoper nog zo hard beweren dat-ie ieder hoekje zorgvuldig heeft schoongemaakt, maar wat er allemaal aangetroffen is onder de kussens, vertellen ze er vaak niet bij. Met andere woorden: skippen, dus. 5. Wees creatief Heb jij al een mooie kast in de slaapkamer? Dan kan je dat net gescoorde parel ook prima in de woonkamer zetten en gebruiken voor je servies. En waarom zou je een kruk als kruk gebruiken, als-ie ook prima als bijzettafel fungeert? Precies, wees creatief. Een paar aanpassingen maken al een heel ander meubel van je vintage item. 6. Check op houtwormen Hartstikke leuk, zo'n houten tafel, maar het lachen vergaat je snel als je erachter komt dat-ie vol houtwormen zit. Dus voordat je vol enthousiasme dat nieuwe exemplaar inlaadt, is het handig om hem eerst even om te keren. Zie je allemaal kleine gaten? Grote kans dat houtwormen dat hebben aangericht. Nu zijn die in niet al te extreme gevallen prima te behandelen hoor, maar doe dat wel even buiten voordat je het meubel in huis zet. Want voor je het weet zitten al je meubels onder de houtworm, en dat wil je niet. Lees ook: Foutje: deze 8 alledaagse dingen doe jij al je hele leven verkeerd 7. Meten is weten Check voor je vintage shopsessie de afmetingen van je woonruimte, voordat je met een veel te grote kast voor de deur staat. Wil je echt geen risico lopen, maak dan een miniplattegrond van je huis met de afmetingen erbij. Bij twijfel weet je dan tenminste zeker dat dat meubel ergens in huist past.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen