Food & Home
Me, myself and I: 5 redenen om een WhatsApp-groep met jezelf te hebben
Gepubliceerd op
7 september 2022 om 17:00
Bron / Fotografie
Beeld Tom ten Seldam
Gepubliceerd op
7 september 2022 om 17:00
Bron / Fotografie
Beeld Tom ten Seldam
WhatsApp-groepen. Ze zijn hartstikke gezellig, maar soms komt die constante stroom aan onnodige berichten, stickers en gifjes je strot uit. In een groepsgesprek met jezelf heb je daar gelukkig geen last van. En nee, dat is lang niet zo sneu als het klinkt. Sterker nog: het is vet handig.
1. Houdoe en bedankt, kabels We beginnen praktisch. Waar je normaal gesproken aan het klooien bent met USB-kabeltjes of mails die maar een beperkt aantal bestanden aan kunnen, zet je met een groepsgesprek met jezelf in een handomdraai alle documenten, foto's en video's die je maar wil over op een ander apparaat. Dus van je telefoon naar je laptop, of juist andersom. En dat zónder dat je er je andere contacten lastig mee moet vallen. WhatsApp Web, we houden van je. Lees ook: Halleluja: WhatsApp geeft je voortaan 2 dagen om berichten te verwijderen 2. Aan je hand geplakte notities Een andere fijne bijkomstigheid is dat je altijd een notitieboek bij de hand hebt. Een boodschappenlijst, de taken die je vandaag nog af wil vinken of dat je niet moet vergeten je oma te bellen, in je persoonlijke groepsapp kun je het allemaal kwijt. Scheelt je weer een hoop papier meezeulen, gezien je telefoon toch altijd aan je hand geplakt zit. 3. (M)app het eruit Ook kan een me, myself and I-groepsgesprek functioneren als een soort boksbal. Ja echt, een boksbal. Ben je bijvoorbeeld gefrustreerd en heb je even niemand om tegenaan te lullen? App het eruit. Verdrietig? Appen. Kwaad? Idem dito, appen met die hap. Desnoods in capslock. Kan jou het schelen, toch niemand die je dramatische geapp leest. 4. Hoe bedoel je conflictvermijdend? Soms wil je gewoon wat te typen hebben. Als je in je eentje op de bus zit te wachten, bijvoorbeeld, en iemand tegenkomt die je absoluut niet tegen wil komen. Terwijl diegene een gesprek met je probeert aan te knopen, ben jij als een bezetene aan het typen. 'Sorry, dit is echt even dringend,' zeg je, terwijl je jezelf 83 verschillende dierenemoji's aan het appen bent. Opnieuw geldt: niemand die erachter komt. Tenminste, als je niet per ongeluk je scherm de verkeerde kant op draait. Dan lanceer je jezelf zo een nóg ongemakkelijkere situatie in. Lees ook: Ghost Trails: deze nieuwe Snapchat+ functie wil je even zien 5. Oefening baart kunst Een laatste voordeel is dat een solo groepsapp je de gelegenheid geeft dat ene spannende appje uitvoerig voor te bereiden. Wanneer je terugkomt op een ruzie met een vriendin of het na een paar dates afkapt met iemand, wil je immers niet dat je halverwege je bericht al per ongeluk op verzenden klikt. Oeps. Als je hem dus eerst volledig uitschrijft - uiteraard inclusief zorgvuldig geselecteerde emoji's - weet je zeker dat het goed komt. Dus hup, pak die telefoon erbij, maak een groep aan met een willekeurig persoon - zonder iemand te selecteren lukt het niet - en gooi die willekeurige groepsgenoot er net zo snel weer uit. Tada, een groepsgesprek met jezelf. Bedank ons later maar.
delen
Anne van Aartrijk
InstagramAnne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.