Iemand zin in een roadtrip? 7x de adembenemendste plekken uit One Day

Entertainment

Iemand zin in een roadtrip? 7x de adembenemendste plekken uit One Day

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

We hebben Netflix' nieuwste hitserie One Day er in een raptempo doorheen gejaagd, wat betekent dat we al snel in een diep zwart gat belandden. En wat doe je als je in een diep zwart gat belandt? Juist, je pluist alles over de serie uit. Tot aan alle opnamelocaties aan toe.

Wij zochten uit welke plekken je als One Day-fan in het echie wil zien. Begin maar alvast met het plannen van die roadtrip.

One Day - Netflix

Edinburgh, Schotland Emma en Dexter ontmoeten elkaar op de Universiteit van Edinburgh, tijdens een afstudeerfeest bij het Old College-gebouw om precies te zijn. Diezelfde avond gaan ze terug naar Emma's woning, een gebouw in de wijk Viewforth. Ja-ha, we weten dat het fictie is. De volgende ochtend beklimmen ze Arthur's Seat, al zijn die opnames eigenlijk geschoten in Holyrood Park. Daarna lopen ze samen over Vennel Steps, een plek die je sowieso wil checken vanwege het adembenemende uitzicht op Edinburgh Castle.

One Day Netflix

Rome, Italië In de tweede aflevering dompelt Emma zich onder in de toneelwereld, terwijl Dexter in Rome woont. Als Dexter met zijn moeder afspreekt, ontmoeten ze elkaar in het Mater Terrae Restaurant wat gevestigd zit in Bio Hotel Raphaël (gelijk een tip als je nog een hotel zoekt). Vervolgens lopen ze samen naar het hotel waar zijn moeder met zijn vader verblijft, Hotel Campo de' Fiori in hartje Rome.

Lees ook: Dit jaar niet naar een toeristische, maar unieke bestemming? Reisjournalisten tippen deze 4 plekken

One Day Netflix

Londen, Engeland Het grootste gedeelte van de serie is opgenomen in Londen, dus we gooien er maar gelijk een aantal locaties in die je als One Day-fan gezien wil hebben: het park Primrose Hill waar Emma en Dexter een verhit gesprek voeren, in The Adelphi hebben Emma en Ian hun eerste date, Quaglino's is het chique restaurant waar Emma en Dexter knallende ruzie krijgen, Maoz is de broodjeszaak waar Dexter werkt en Maison Bleue Canteen fungeert als het Parijse café van Dexter. Oh, en wil je dat verschrikkelijke Mexicaanse restaurant opzoeken waar Emma werkte? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Dat is eigenlijk een pub genaamd Old Suffolk Punch in de wijk Hammersmith die nu permanent gesloten is.

One Day Netflix

Paros, Griekenland Als we ergens van genoten hebben, is het wel de aflevering waarin Emma en Dexter samen naar Griekenland gaan, met de scènes op het balkon en die op het strand zijn gefilmd op het Griekse eiland Paros. Zo, die gaat op het hier-moet-ik-nog-ooit-naartoe-lijstje.

One Day Netflix

Bennington, England Terug naar Engeland. De scènes in het landhuis van Sylvies doodenge familie (wij zijn nog steeds niet hersteld van Are You There Moriarty) is opgenomen in en rondom Benington Lordship Gardens. Helaas is dit privéterrein, maar de tuinen zijn op bepaalde dagen toegankelijk voor publiek.

One Day Netflix

Hertfordshire, England Tilly’s trouwlocatie is opgenomen op een van de populairste filmlocaties uit de tv- en filmgeschiedenis: Hatfield House. Het landhuis, gelegen in het Engelse Hertfordshire, is verschenen in meer dan zeventig producties, waaronder The Crown, Bridgerton, Enola Holmes en Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Het gebouw is seizoensgebonden open voor toeristen en ligt slechts op 45 minuten rijden van Londen. Leuk voor op je bucketlist dus.

One Day Netflix

Parijs, Frankrijk Een van de laatste afleveringen is opgenomen in Parijs. Terwijl Emma en Dexter door de stad der liefde dwalen, zien we op de achtergrond de straat Rue Pierre Semard en de brug Passerelle Emmanuelle Riva. Oh, en Emma’s appartement? Die vind je in de Rue des Gobelins in het 13e arrondissement.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment