6 dingen die je nog niet wist over de hitserie One Day

Entertainment

6 dingen die je nog niet wist over de hitserie One Day

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

27 februari 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Als je net als wij compleet verslingerd bent geraakt aan de hitserie One Day (maar ook als je de afgelopen weken toevallig onder een steen hebt geleefd en dit fenomeen compleet hebt gemist ben je van harte welkom), dan zit je hier goed. Want eerlijk is eerlijk: na het bingewatchen van deze serie hebben we massaal meer One Day nodig - aan een IV-drip, graag.

Voor de holbewoners onder ons: een snelle catch-up. One Day vertelt het verhaal van Emma Morley (Ambika Mod) en Dexter Mayhew (Leo Woodall), die elkaar voor het eerst ontmoeten op 15 juli 1988, de avond van hun afstuderen. Na die ene nacht gaan ze elk hun eigen weg, maar het universum lijkt andere plannen te hebben voor deze twee.

Elke aflevering speelt zich af op dezelfde dag, 15 juli, maar dan een jaar later. Je ziet hoe de twee ouder worden en hoe hun relatie zich langzaam ontwikkelt. Zeg zelf, da's weer eens wat anders dan al die series met dezelfde tijdlijn. Zo, dat is alle informatie die je waarschijnlijk al wist. Op naar de dingen die je nog wist over de serie.

Lees ook: Vrijwillig tranen met tuiten janken: dit is waarom we huilfilms kijken

1. Wist je dat… Ambika Mod haar rol eerst geweigerd heeft? Jawel, ondanks dat ze de sterren van de hemel speelt in One Day, is haar carrière nog pril. Het echte succes heeft ze te danken aan deze serie. En dan te bedenken dat ze de rol in eerste instantie afsloeg omdat ze zichzelf niet 'goed genoeg' vond om zo'n geliefd personage tot leven te wekken. Ambika, doe jezelf niet tekort! Wij zijn ervan overtuigd dat jij de ultieme Emma bent, steek die maar in je zak.

2. Wist je dat… de serie eerst een boek was? Voordat One Day het scherm veroverde, begon het avontuur op papier, geschreven door David Nicholls in 2009. Net als in de serie, springt elk hoofdstuk naar 15 juli van het volgende jaar. Voor de boekenliefhebbers: het boek was een echte bestseller en is zeker de moeite waard als aanvulling (of voorpret) bij de serie.

3. Wist je dat… het toen een film werd? En dat niet alleen. In 2011 kreeg deze bestseller een plekje op het grote scherm, met een sterrencast. Jim Sturgess vertolkte hier de hoofdrol van Dexter en niemand minder dan queen Anne Hathaway speelde de rol van Emma. Helaas waren de reacties op de film wat minder enthousiast, grotendeels omdat het verhaal lastig te vatten bleek in de korte tijdspanne van een film. Lees ook: Dit zijn de vijf meest sexy films en series op Netflix

4. Wist je dat… Nicholls zelf uitvoerend producent is geweest van de serie? Maar goed, die film heeft ze niet weerhouden om er nu, meer dan tien jaar later, toch een serie van te maken. En alsof dat nog niet genoeg is, is Nicholls zelf ditmaal uitvoerend producent, om er persoonlijk voor te zorgen dat deze versie het verhaal wél recht doet. Wij zijn in ieder geval hyped.

5. Wist je dat… Ambika Mod met haar ogen open slaapt? Even iets heel anders (en nee, dit is geen grap), Ambika Mod bezit het unieke... eh, talent (?) om met open ogen te slapen, iets wat schijnbaar bij één op de vijf mensen voorkomt. Voor iedereen met ommatofobie die nu al in de stress schiet: geen zorgen, deze eigenaardigheid maakt geen cameo in de serie.

6. Wist je dat… Leo Woodall onlangs in het liefdesbootje is gestapt met deze bekende actrice? En dan hebben we tenslotte nog dreamboat Leo Woodall, die je misschien kent van zijn rol in het tweede seizoen van The White Lotus. Hij heeft onlangs de liefde gevonden bij zijn medespeler in deze serie, Meghann Fahy. Als die twee geen oogverblindende baby's krijgen, dan weten we het ook niet meer.

Voor de mensen die deze serie nog moeten (af)kijken: veel kijkplezier, en eh... sterkte!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur