Er is veel kritiek op dit seizoen Wie Is De Mol? en dit is waarom

Entertainment

Er is veel kritiek op dit seizoen Wie Is De Mol? en dit is waarom

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

5 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

Gepubliceerd op

5 februari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

Natúúrlijk volgen we Wie Is De Mol? als de Molloten die we zijn (lees hier mee in ons Molboekje) weer trouw, maar we kunnen het niet ontkennen: iets aan dit seizoen grijpt ons wat minder dan normaal. En we zijn niet de enige, zo blijkt als we het internet afstruinen.

Waaróm we er dan (nog) niet helemaal in meegesleurd worden? Daar geven jullie verschillende redenen voor. 1. Je krijgt als kijker steeds minder te zien Ja, de afleveringen zijn nog steeds even lang, maar het zou ons als kijker steeds moeilijker gemaakt worden om de Mol er tussenuit te halen. En als dat toch niet te ontfutselen valt, wat is er dan nog aan? We laten maar even buiten beschouwing dat als de Mol in een seizoen wél heel duidelijk is, dat ook standaard commentaar oplevert. Lees ook: Nog geen Lowlandskaartje? Deze zaterdag komen er nog 6.200 in de verkoop 2. De opdrachten zijn te moeilijk En niet alleen te moeilijk, ze zouden ook te weinig sociale interactie en psychologie bevatten. Wederom geldt: wat is er dan nog aan?

3. Het is wat langdradig Door de ingewikkelde opdrachten vol raadsels en doordat er geen touw aan vast te knopen is wie de Mol dit keer zou kunnen zijn, wordt het wat langdradig. Meer BN'ers slingerend door ravijnen zou dat probleem op kunnen lossen, in ieder geval als het aan Rens ligt.

4. De pot wordt niet belangrijk genoeg gevonden Kandidaten lijken het belangrijker te vinden om de finale te halen dan om de pot zo hoog mogelijk te krijgen, vinden veel kijkers. In principe is dat vrij logisch, in de finale hebben gestaan is toch iets om mee uit te sloven op feesten en partijen, maar het helpt niet mee voor de spanning. Alles op alles om die pot zo hoog mogelijk te krijgen zou vermakelijkere televisie opleveren, en bovendien duidelijk maken welke kandidaten we nou wel en niet moeten verdenken. Daar hebben we namelijk issues mee, mocht je dat nog niet doorhebben. 5. Er is weinig sfeer Correctie: er lijkt weinig sfeer te zijn. Die is er namelijk ongetwijfeld wel, de groep wordt vrijwel altijd hecht en als je wat rondklikt op Instagram lijkt dat ook nu het geval, maar we zien er maar weinig van terug in het programma. En ja, dat is toch wat de boel leuker maakt.

Lees ook: Ben je ook weer bijgekletst: deze 10 bijzondere dingen gebeurden tijdens de Grammy's 2024 6. Een afvaller moet niet terug kunnen komen Niets tegen Babs, want wat een leuke bonk energie is dat, maar veel Wie Is De Mol?-kijkers vinden het vrij ingewikkeld dat een afvaller weer terug in het spel kan komen. En wij eerlijk gezegd ook. Nu weet Babs toch al veel meer dan de rest, waarmee het spel per definitie oneerlijk is? Of zou ze toch de Mol nog kunnen zijn? Zo ja, dan mag dat wel wat duidelijker aangekaart worden, want op dit moment zijn we behoorlijk verdwaald. Niet dat we stoppen met kijken trouwens. Ben jij mal.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen