&C's Molboekje: we zien door al die mollende kandidaten het bos niet meer

Entertainment

&C's Molboekje: we zien door al die mollende kandidaten het bos niet meer

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

22 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

Gepubliceerd op

22 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

fotografie Joy Hansson

Wie Is De Mol? doet veel met een mens, maar het haalt bovenal een soort bewijsdrang in ons naar boven. De opmerking 'Ik zat al vanaf het begin op hem/haar/hen!' is simpelweg té lekker om in elk gesprek te mikken zodra de Mol bekend is, en dus is er druk. Om meteen te kiezen. Góed te kiezen.

En die druk, die heeft ons de kop gekost. We zijn er nog altijd heilig van overtuigd dat de Mol weinig naar voren komt in de eerste aflevering, en zaten daardoor steeds meer op Justin. Maar het meest tragische wat je als Molloot kan overkomen is ons zaterdag overkomen: onze Mol kreeg een rood scherm.

Je snapt, we werden zondag wakker in een nieuwe wereld. Een wereld vol vragen, die ons de derde aflevering opnieuw deden analyseren. De herziene conclusie waar we tot kwamen? We hebben geen enkel idee. Of nou ja, een heel klein beetje, maar al die mollende kandidaten in ons gezichtsveld maken het verdomd moeilijk. We lopen ze met je langs.

Lees ook: Even schrikken: zo hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is Jeroen DJ Khaleds 'Another One' was niets bij hoe vaak en hoe enthousiast Jeroen om nieuwe liedjes van de Mariachi-band vroeg. Toegegeven: hij had ook een hoop goede antwoorden, maar hij was té opzichtig slecht aan het overleggen en geld aan het uitgeven wat ons betreft. Het kan niet anders dan dat daar een gedachte achter zat: niets mis met een beetje verdacht lijken. Kees Dan komen we bij Jeroens nieuwe bestie en blijkbaar eigenaar van twee kippen genaamd Geert en Chantal: Kees. Misschien zijn we naïef, maar we hebben gewoon zo'n voorgevoel: Kees is 't niet. Kees heeft te veel kandidaatpotential, hij zou de boel best kunnen winnen. Dus dat hij ook in team Jaag Die Hele Pot Er Doorheen zat maar geen enkel goed antwoord gaf, met al zijn geografische kennis ineens niet zo goed meer wist welke steden ver van Amsterdam lagen en Sor in de war bracht tijdens de worstelopdracht? Dat komt op ons over als iemand die in de Molboekjes van zijn medekandidaten probeert te komen, zodat hij zelf meer kans maakt. Tooske Hartstikke gezellig, die vrouw, maar ze liep als een kip (hoi Geert en Chantal) zonder kop (sorry voor de pijnlijke metafoor Geert en Chantal) in de rondte tijdens de kaartopdracht. En al die vrolijke verslagen en bijdehante opmerkingen in de porto die alleen maar ruis veroorzaakten? Het begint met een 'm' en eindigt op 'ollende kandidaat'. Sor Over de worstelopdracht gesproken, wat was Sor daar aan het doen? Het was toch duidelijk dat selfies met meerdere worstelaars juist een hele set zouden diskwalificeren? En die 'oh, echt?' verdiende bepaald geen Oscar. Maar eerlijk is eerlijk, zo heel opvallend was hij ook weer niet. Fons Wie wel keer op keer heel opvallend verdacht uit de hoek komt, is Fons. Waar Fons is, is ruis, en waar ruis is, is Fons. Net zo'n bromance als tussen Jeroen en Kees eigenlijk. Hij vond geen enkel opdrachtpunt tijdens de kaartopdracht, maakte dat maar al te duidelijk en zei er ook niets van toen de doorloper verkeerd werd ingevuld, hoewel hij dat wel doorhad, waardoor de groep geld misliep. Het is ons allemaal nét een tikkeltje te duidelijk. Dus, wie verdenken we? Even voor de duidelijkheid: we zeggen niet dat we denken dat al deze vijf mensen sowieso kandidaat zijn (behalve Kees dan, dat kán toch niet anders?), maar wel dat ze deze aflevering duidelijk wilde overkomen als Mollende kandidaat, wat het motief daarvoor ook mag zijn. Anna en Rian bleven dit keer meer op de achtergrond, en laat onze nummer één-verdenking nou net in die hoek zitten. Toch die bewijsdrang die weer de kop opsteekt. Rian, we've got our eyes on you.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen