&C's Molboekje: wat als de terugkerende kandidaat gewoon de Mol blijkt te zijn?

Entertainment

&C's Molboekje: wat als de terugkerende kandidaat gewoon de Mol blijkt te zijn?

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Joy Hansson

Gepubliceerd op

29 januari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Joy Hansson

Eerlijk is eerlijk: we zijn nog steeds in de war nadat Justin een rood scherm kreeg. Maar goed, we moeten door. Of misschien ook niet, want wat als de Mol een rood scherm heeft gehad, maar tóch weer terugkeert in het spel? Je zou denken dat het niet kan, maar hey, we kijken Wie Is De Mol? Niets is wat het lijkt.

Er ging immers niet alleen niemand naar huis, het werd ook duidelijk dat volgende week Babs, Justin of Jip gewoon weer vrolijk aansluit. Babs had de meeste kans, en lijkt het ook te worden als we onderstaande hint mogen geloven. De vorm van de sleutel die Jeroen uitkoos, komt overeen met een van de zes sleutels aan Babs sleutelbos. De kans dat Babs aanstaande zaterdag uit die lila doos kruipt, is dus erg groot. Maar, je weet wat ze zeggen. Eerst zien, dan geloven.

Hoe dan ook, het roept een vraag op. Kunnen we er nu van uitgaan dat Babs (of toch Justin of Jip) sowieso kandidaat is? Dat zou een eventuele finale heel saai kunnen maken. Maar kan deze terugkerende deelnemer dan de Mol nog zijn? Dat zou wel heel bijzonder zijn. Lees ook: &C's Molboekje: we zien door al die mollende kandidaten het bos niet meer De terugkerende kandidaat kan de Mol NIET zijn.. ..want de keuze was simpelweg te willekeurig. Dat is in ieder geval het standpunt van Molloot Job. Als een van deze drie kandidaten de Mol zou zijn, dan hadden de makers de andere kandidaten nooit zoveel kans gegeven.

..want de Niet De Mol-afleveringen staan al online. Ook onderstaande kenner staat negatief in de kwestie. Sterker nog: acht het onmogelijk dat het de Mol is die nu terug gaat keren. De afleveringen van Niet De Mol met Babs, Justin en Jip staan namelijk al online. Simple as that.

..want Instagram wijst naar anderen. Het stalken van iemands Instagramvolgers kan je veel inzichten geven. En dat is precies waarom verschillende Molloten de Instagrampagina van (oud-)regisseur Rick McCullough bekeken. Wat blijkt? Hij volgt alleen Anna, Fons, Jeroen, Rian en Rosario nog maar. Toeval? Wij denken van niet. Rick volgt alle Mollen van vorige seizoenen namelijk nog wel, maar veel oud-kandidaten niet meer. De kans dat hij de Mol van dit seizoen niet volgt, is vrijwel nihil en dus zit de Mol waarschijnlijk tussen deze vijf namen. Wat valt op? Babs, Justin en Jip zitten hier niet bij. ..want dan zou er geen bal van de app kloppen. Stel dat je vanaf het begin op Babs, Justin of Jip zat, maar al je punten kwijtraakte omdat ze eruit vlogen. Maar dat degene van hen die nu terugkomt, uiteindelijk de Mol blijkt te zijn? Dan heeft de Wie Is De Mol?-app je wel héél flink genaaid.

Lees ook: Even schrikken: zo hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is De terugkerende kandidaat kan de Mol WEL zijn.. ..want Rik heeft zijn iconische zin nog niet uitgesproken. Waar Rik normaal altijd de woorden 'Behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis' zegt, hebben we die dit seizoen nog nergens gehoord. Wil dat dan zeggen dat de vork dit seizoen weleens anders in de steel zou kunnen zitten? Wie weet. ..want je kunt je punten alweer inzetten op Babs, Justin en Jip. Dat zou toch totaal overbodig zijn als ze de Mol niet kunnen zijn?

..want het is weleens eerder gebeurd. Niet in Nederland, maar wel in ons buurland België. Daar kreeg een Mol een keer een rood scherm, maar ging vervolgens niet naar huis omdat ze dezelfde aflevering weer terugkeerde in het spel en dus niets miste. Zoals we al zeiden: niets is ooit wat het lijkt. Principekwestie We zijn er nog niet helemaal over uit, maar het lijkt nog steeds onwaarschijnlijker dan waarschijnlijker. Bovendien zou het tegen alle principes ingaan en de boel fokking ingewikkeld maken. Andrea's manlief (van die tweet hierboven) zou een schadevergoeding verdienen. En @PdeGdb zou voor altijd teleurgesteld zijn. Inclusief! Veel! Uitroeptekens! Tja, je moet het maar op je geweten willen hebben als programmamaker.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur