Volgens de gulden snede heeft deze Bridgerton-acteur het mooiste gezicht ter wereld

Entertainment

Volgens de gulden snede heeft deze Bridgerton-acteur het mooiste gezicht ter wereld

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

27 januari 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De discussie over wie de knapste kop ter wereld heeft is eindelijk tot een eind gekomen. Wetenschappers hebben het namelijk onderzocht. Wie het is geworden? Regé-Jean Page! Je weet wel, die mega knappe duke of Hastings uit de serie Bridgerton. I burn for you, die.

Het gezicht van de acteur komt het dichtst in de buurt van perfectie, dat zegt Britse cosmetisch chirurg Julian De Silva. Aan de hand van de gulden snede – dat is een wiskundige maatstaf voor perfectie – scoorde Page het hoogst: 93,65 procent! Kijk zelf maar, best een knapperd, toch?

Vlak na Page volgde Chris Hemsworth met een score van 93,53 procent, en Michael B. Jordan werd derde met 93,46 procent. Andere knapperds in de top tien zijn o.a. Harry Styles, Robert Pattinson, Henry Cavill, Bradley Cooper en Brad Pitt. Geen verkeerd lijstje hoor.

Lees ook: Rianne kijkt series voor haar werk: 'Ik voel me soms net een spion'

Spiegeltje, spiegeltje... Dezelfde chirurg benoemde vorig jaar Bella Hadid nog tot mooiste vrouw ter wereld. Zij scoorde maar liefst 94,35 procent (!) in de test van de gulden snede. Haar kin was zelfs 99,7 procent perfect. Nou Bella, steek die maar lekker in je zak. Beyonce, Ariana Grande en Taylor Swift volgden haar in het lijstje met pretty women.

Symmetrie is hot Wat al deze celebs met elkaar gemeen hebben is hun symmetrische gezicht. En wij mensen vinden dat blijkbaar super aantrekkelijk. Dit komt doordat we hebben geleerd om symmetrie te associeren met goede genen en lichamelijke gezondheid. In de natuur komt symmetrie zo vaak voor dat iets a-symmetrisch al snel wordt gezien als iets gevaarlijks. Daarom lopen wij allemaal te zwijmelen om Regé-Jean Page en Bella Hadid. Leuk feitje voor bij je volgende pubquiz.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer entertainment

Meer van deze auteur