Vergeet de Malediven: deze vijf plekken in Europa hebben het mooiste water

Entertainment

Vergeet de Malediven: deze vijf plekken in Europa hebben het mooiste water

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

8 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

8 april 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Voor kraakhelder water hoef je echt niet naar de Caraïben te vliegen. Binnen Europa zijn er ook heen hoop plekken waar het water blauwer dan blauw is. Scheelt je toch een hoop knaken en CO2-uitstoot.

Deze bestemmingen wil je op je bucketlist zetten.

Plitvice-meren, Kroatië Kroatië staat bekend om haar turquoise meren, watervallen en weelderige groene bossen. Dat levert een uitzicht op waar de Bahama's niks bij zijn.

Comino, Malta Comino, gelegen tussen Malta en Gozo, herbergt een adembenemend strandje genaamd Blue Lagoon. Kijk, dat klinkt al goed. In dit turquoise paradijs kun je zowel zwemmen als snorkelen.

Lees ook: In deze 5 Europese landen kun je het goedkoopst uiteten

Zakynthos, Griekenland Zon, zee en moussaka. Het Griekse Zakynthos heeft de mooiste stranden van Europa. Het beroemdste strand is Navagio Beach, ook wel bekend als het scheepswrakstrand.

Lake Bled, Slovenië In de zomer kun je er heerlijk zwemmen, in het najaar schiet je er de mooiste kiekjes. Het smaragdgroene water van Lake Bled, gelegen in de Alpen van Slovenië, is omringd door bergen. Vooral het kasteel op het eilandje in het midden maakt het een fotogenieke plek.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: deze reistas van Decathlon gaat viral omdat er zóveel handbagage in kan

Capo Testa, Sardinië, Italië Het Italiaanse eiland Sardinië heeft verschillende stranden met kristalhelder water, maar Capo Testa is pas écht een bijzondere plek. In het azuurblauwe water, dat wordt omringd door rosten, kun je niet alleen dobberen, maar ook nog eens heerlijk snorkelen.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen