In deze 5 Europese landen kun je het goedkoopst uiteten

Entertainment

In deze 5 Europese landen kun je het goedkoopst uiteten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

28 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

28 mei 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Het liefst gaan we ergens op vakantie waar het lekker goedkoop is. Op plaats van bestemming komen en een accommodatie boeken is duur zat. Wij plozen daarom uit in welke landen je het goedkoopst uiteten gaat.

Lezen op eigen risico: je wilt vanavond nog een vakantie boeken naar deze landen.

Polen Vooral buiten de grote steden als Warschau en Krakau kun je voor een prikkie uiteten. Gemiddeld kost een hoofdgerecht tussen de 4,50 en 9 euro. Frisdrank of bier kost tussen de en 1 en 3,50 euro. Vooral de lokale maaltijden zijn goed geprijsd. Denk hierbij aan gerechten als pierogi (gevulde deegkussentjes) en bigos (zuurkoolstoofpot).

Lees ook: Verborgen parels: deze 6 goedkope plekken in Oost-Europa wil je deze zomer bezoeken

Hongarije In Hongarije geniet je van gerechten als goulash (een Hongaarse soep) of langos (gefrituurd deeg). Hmm. Een hoofdgerecht kost gemiddeld tussen de 4 en 8 euro. Bier en frisdrank is al helemaal goedkoop: gemiddeld kost een drankje tussen de 0,80 cent en 2 euro. Je leest het goed, hier vind je nog centen terug op de menukaart.

Portugal Voor zeevruchten en visgerechten moet je in Portugal zijn. De restaurants in toeristische gebieden kunnen wat duurder uitvallen, maar in het hele land vind je plaatsen waar je tegen redelijke prijzen kunt genieten van lokale gerechten. Een bord vis kost tussen de 8 en 20 euro. Voor een biertje of frisdrank rekenen ze 1 tot 3 euro.

Lees ook: Effe origineel: 5 vakantiebestemmingen waar niet 'iedereen al is'

Tsjechië Tsjechië staat bekend om zijn knoedels, stoofpotten en bier. Vooral buiten de Toeristische gebieden in Praag eet je goedkoop. Een hoofdgerecht in een restaurant of pub kost tussen de 4 en 12 euro. Bier of frisdrank kost tussen de 1 en 3 euro.

Bulgarije Bulgarije wordt steeds populairder als vakantieland onder Nederlands. Snappen we: het is daar niet alleen prachtig, maar ook het eten is goedkoop. Zowel lokale gerechten als internationale keukens zijn betaalbaar, vooral buiten de populaire badplaatsen. Je betaalt voor een hoofdgerecht tussen de 5 en 13 euro. Drankjes kosten 1 tot 2,50 euro.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer entertainment