Over achterlijke ideeën gesproken: deze beroemdheden deden ooit een gooi naar presidentschap

Entertainment

Over achterlijke ideeën gesproken: deze beroemdheden deden ooit een gooi naar presidentschap

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard

Je zou bijna denken dat beroemd zijn niet meer goed betaalt. Om de haverklap komt er wel weer een zanger, rapper of acteur voorbij die zich verkiesbaar stelt om president van de VS te worden. Met als meest recente toevoeging: Joe Exotic, oftewel: Tiger King.

1. Joe Exotic En daar beginnen we dan maar meteen mee. De flamboyante tijgertemmer gaat in 2024 dus een poging wagen. Op Twitter deelt Joe het volgende: 'Het is officieel! Ik ben nu kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten in 2024', inclusief een link naar zijn campagnepagina. Kleine complicatie: de man zit wel in de bajes. Hij moet namelijk 21 jaar uitzitten voor het plotten van een moord op de minstens zo interessante persoonlijkheid Carole Baskin (heeft deze vrouw nou haar man vermoord, ja of nee?) Maar: het enthousiasme wordt gewaardeerd, Joe. 2. Kanye West Als je toch al bekend staat om de meest gestoorde uitspraken, waarom zou je dan niet ook een gooi naar het presidentschap doen? Kanye West stelde zich in 2020 al verkiesbaar, maar had toen vrij weinig succes. Hij ontving slechts 0.042% van de stemmen. Máár Kanye geeft de hoop niet op: in 2024 probeert 'ie het gewoon nog een keer. Hij heeft wel doorzettingsvermogen, dat moet je hem nageven. Lees ook: Een laatste poging om zieltjes te winnen? Mark Rutte komt uit de kast als Koffietijd-fan

3. Will Smith We spoelen even terug naar 2020, waar de prins van Bel Air aaste op een promotie naar president van de VS. Will Smith liet het volgende in een interview met CBS Sunday Morning weten: 'Ik moet president zijn. Kom op! Waar moet ik anders een gooi naar doen?' Over zijn extreme carrièreswitch had hij dit te zeggen: 'Als mensen maar gekke dingen blijven roepen over muren en moslims, dan dwingen ze mij de politieke arena in.'

4. Dwayne Johnson Kun jij het je voorstellen: The Rock in het Witte Huis? Dwayne Johnson gaf in 2022 aan serieus na te hebben gedacht om te proberen om president te worden. Nadat een peiling op Piplsay onthulde dat 58% van de Amerikanen Dwayne zou supporten in een politieke carrière, riepen veel mensen hem op om daadwerkelijk een poging te wagen. Erg ontroerend, vond Dwayne, maar op dit moment wil hij zich toch focussen op zijn favoriete baan (vader zijn). You go, Dwayne. Hij geeft in ieder geval aan dit voor de toekomst zeker niet uit te sluiten, dus wie weet maakt Joe Biden in 2024 plaats voor de acteur.

5. Arnold Schwarzenegger Spotten we daar een patroon? Van acteur naar president gaan? Ook Arnold Schwarzenegger zag in 2016 het presidentschap wel zitten. Na acht jaar gouverneur geweest te zijn van California, vond de Terminator-acteur president worden van de VS een volgende logische stap. Dit kwam er helaas niet helemaal van, vanwege de wet die verplicht stelt dat VS presidenten daar ook geboren moeten zijn. Arnold - die geboren is in Oostenrijk - was bereid dit aan te vechten, maar aangezien we hem niet hebben zien verkassen naar het Witte Huis spreekt de afloop voor zich.

6. Vermin Supreme Ja, we hadden beloofd alleen beroemdheden te noemen en nee, deze man is geen beroemdheid. Alhoewel, rinkelt een man met een laars op zijn hoofd en een tandenborstel in zijn hand een belletje? Sinds 2004 geeft Vermin Supreme zich voor elke Amerikaanse presidentsverkiezingen op (over doorzettingsvermogen gesproken), maar hoor de beste man even uit. Hij wil namelijk een wet invoeren om Amerikanen te verplichten hun tanden te poetsen, wil investeren in onderzoek naar tijdmachines en heeft een plan tegen een zombieapocalyps. Eerlijk is eerlijk, daar wil je wel op voorbereid zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen