Een laatste poging om zieltjes te winnen? Mark Rutte komt uit de kast als Koffietijd-fan

Entertainment

Een laatste poging om zieltjes te winnen? Mark Rutte komt uit de kast als Koffietijd-fan

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

15 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

15 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Mark Rutte begint desnoods zelf zijn omroep om Koffietijd op televisie te houden. Dat zei de premier woensdag gekscherend in het RTL 4-programma. De VVD-leider vindt het 'jammer' dat Koffietijd later dit jaar verdwijnt en zou liefst willen dat het programma blijft bestaan.

'Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is,' stelde Rutte. Volgens hem is Koffietijd echt 'een monument'. 'Dus we gaan maar even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk, dan zal ik wel zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft,' lachte hij. Lees ook: Voice of Holland-presentator Martijn Krabbé is 'opgelucht' na nieuws van OM Rutte haastte zich vervolgens om te zeggen dat dat 'geen belofte' was. 'Maar ik kan op z'n minst m'n best doen. Anders beginnen we zelf een omroep,' grapte de minister-president verder. Koffietijd is 'gewoon een heel fijn programma, en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben,' besloot Rutte, die de afgelopen jaren vijf keer te gast was. 'Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is.' Vorig najaar kondigde RTL aan dat Koffietijd van de buis wordt gehaald omdat te weinig mensen kijken. In mei wordt de laatste aflevering uitgezonden.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen