Hup, op naar zolder! Deze 10 dvd's zijn geld waard

Entertainment

Hup, op naar zolder! Deze 10 dvd's zijn geld waard

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

3 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

3 april 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Grote kans dat jouw dvd-collectie een enkeltje zolder heeft gekregen. Tegenwoordig hebben we bijna allemaal een abonnement op een of meerdere streamingdiensten. Toch is het geen gek idee om je oude dvd's eens af te stoffen.

Nu dvd's uitsterven, slaan de verzamelaars op hol. Grote kans dat er een of ander persoon is die wel een aardig zakcentje wil geven voor jouw oude kijkschijf. Let effe op, want we hebben uitgezocht welke het meeste geld in het laatje brengen.

1. Pulp Fiction (collector’s editie) €150 De Quentin Tarantino-classic is een echte blockbuster. Deze crime thriller levert je al zo'n 150 euro op. De speciale versie geeft een kijkje achter de schermen en andere content waar fans wild van worden.

2. The Real Ghostbusters (Complete Collection) €750 We ain't afraid of no ghosts – maar als we deze prijs zien, schrikken we daar toch wel effe van. De set van de geanimeerde serie is al een kleine 750 euro waard. Alsof het nog niet gekker kon.

Lees ook: Hey dokters: Grey's Anatomy krijgt een 21e seizoen

3. Hellraiser (met pinhead hoofd) €300 Sommige films werden in hele bijzondere hoezen verkocht, zo ook deze horrorfilm. De dvd bevindt zich in een doos, waar een grijs hoofdje op zit geplakt. Ze zeggen dat de man met naalden in zijn hoofd je nachtmerries geeft, dus doe 'm maar snel weg voor een goed prijsje.

4. Alien Quadrilogy (25 jubileum editie) €250 Deze set met negen dvd's zit verstopt in een schedel van een Xenomorph, hoe cool wil je het hebben? Natuurlijk willen de geeks onder ons hier wat geld voor neerleggen.

5. Bruce Lee Spectrum Collection (Limited edition) €800 Kijk, het is natuurlijk een speciale editie, maar dat neemt niet weg dat je bijna een nier moet verkopen voor deze set. De films die zijn omhuld in een zilveren hoes leveren 800 euro op. Hopelijk heb je deze in de kast liggen, kan je van op vakantie.

Lees ook: Mufasa: The Lion King en vijf andere langverwachte sequels die dit jaar uitkomen

6. Star Trek Voyager Boxset (Borg Cube) €400 Het houdt niet op voor sci-fi fans: nog een iconische serie staat hoog in de prijzenlijst. De Star Trek-serie is nog steeds geliefd door een grote fanbase, die maar al te graag een set van hun favoriete show willen. Je koopt er bijna een scooter van, maar voor maar liefst 400 euro zijn deze films de jouwe.

7. Spider-Man 1-3 (Japanse exclusieve editie met Bust Statue Set) €540 Misschien geven spinnen je wel de kriebels, maar deze vriendelijke buurtspin kan voor 540 euro worden verkocht. Nee, niet Tobey Maguire, maar de dvd's van zijn films met twee gedetailleerde spiderman-hoofden standbeelden.

8. The Exorcist (50 jaar jubileum Deluxe set) €200 Heb je die films al jaren verstopt, omdat je ze niet meer durft te kijken? Er heerst heus geen vloek op die films, wellicht brengen ze zelfs geluk en verdien je er nog wat geld mee. Na bijna een halve eeuw zijn fans razend op zoek naar deze in leer gebonden set. Het lijkt net een Bijbel, maar de inhoud is echt niet Bijbels – geloof ons maar.

9. Rocky 2 €500 De avonturen van deze bokskoning zijn populair bij de fans. Op platforms als Ebay wordt deze knakker regelmatig voor honderden euro's verkocht. Zo hoef je helemaal niet te strijden in de ring voor je geld. Aanbieden en verkopen die handel.

10. Raiders of the Lost Ark €650 Je hebt geen zweep nodig om deze film aan te smeren, die willen de fanatiekelingen op een presenteerblaadje al gauw hebben. De oude dvd levert een hoop op, zeker als-ie nog netjes ingepakt zit.

Je hoort het dus. Speur je huis af voor die oude dvd's, zelfs als ze niet perfect gesealed zijn, krijg je er nog een aardige prijs voor terug. Zo ruim je op én verdien je nog eens wat geld. Win-win.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen