Voor op de bucketlist: deze Malediven-dupe vind je gewoon in Europa

Entertainment

Voor op de bucketlist: deze Malediven-dupe vind je gewoon in Europa

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

22 mei 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Witte stranden, ultrablauw water, mooi groen – nee, dit mooie land dat je hier ziet zijn niet de Malediven. Voor dit prachtige oord hoef je namelijk niet achttien uur in het vliegtuig te zitten. Het zit gewoon in Europa, drie uur verderop, en kost je niet de kop.

Het uiterste zuiden van Albanië, Ksamil, is niet voor niets de bekendste badplaats van het land. Met een zandstrand en een glasheldere zee lijkt het net alsof je op een filmset ligt te vertoeven.

Lees ook: Setjetting is hot: we reizen massaal naar film- en serielocaties, en deze 5 zijn favoriet

Haal je kop uit het zand voor die prijzen Waar je in de Malediven voor vijfhonderd euro gemiddeld een nachtje kan slapen, kan dit in Ksamil al voor honderdzeventig euro. Het geld dat je bespaart kun je weer uitgeven aan een stel lekkere cocktails of een tour. Wat valt daar allemaal te beleven? Naast liggen op je zwembadbedje, is het natuurlijk leuk om je hotel eens uit te komen en Albanië te verkennen. Boek een tour naar historische gebieden als de antieke stad Butrint en het Lekursi kasteel. Zo kun je ook nog wat cultuur snuiven en heb je een leuk verhaal voor het thuisfront. Oh, ook heel mooi is het nationale park Blue Eye, dat lijkt net een sprookje.

Klaar met die wandelmarathons? Dan ga je toch gewoon weer luieren op het strand? Bij het Lori strand of Plahzi Paradise zijn genoeg leuke strandtenten te vinden, al lig je ook leuk tussen de rotsen bij Barbarossa Beach Bar. Tip: ga in meer dan alleen je bikini en wat slippers op pad. Die rotsen zijn zo glibberig dat je voor je het weet op je billen ligt. Dan had je graag een korte broek aan gehad.

Hebben we je al overtuigd? Leuk, zien we je daar aankomende zomer.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen