Het onderzoek naar The Voice of Holland is afgerond, en dit rolde eruit

Entertainment

Het onderzoek naar The Voice of Holland is afgerond, en dit rolde eruit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Pexels

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld Pexels

Advocatenkantoor Van Doorne heeft na ruim veertien maanden het externe onderzoek afgerond naar mogelijke misstanden bij het programma The Voice of Holland. Het bureau constateert onder meer dat er in de periode van 30 april 2015 tot en met 12 januari 2022 in verschillende vormen ongepast gedrag heeft plaatsgevonden door verscheidene personen. Misdragingen zouden zijn gemeld, maar er lijken geen maatregelen te zijn genomen.

Van Doorne werd vorig jaar januari door ITV gevraagd onafhankelijk onderzoek te doen na de aflevering van BOOS in januari 2022 over vermeend wangedrag bij The Voice. Twee weken geleden konden ITV en Van Doorne nog niet zeggen hoelang het onderzoek nog zou duren en hoe ver ze ermee waren.

Lees ook: On today's episode of prins Harry versus zijn familie: 'Ze hebben informatie achtergehouden'

Het Openbaar Ministerie (OM) deed na de uitzending van BOOS ook onderzoek naar de beschuldigingen. Eerder deze maand maakte het OM bekend dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen ex-coach Marco Borsato rond The Voice wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. Wel loopt er tegen hem nog een ander zedenonderzoek dat niet is gerelateerd aan de talentenjacht.

Bij kandidaten van The Voice Kids of The Voice Senior zou volgens het rapport van Van Doorne in dezelfde periode 'geen ongepast gedrag' hebben plaatsgevonden.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen