On today's episode of prins Harry versus zijn familie: 'Ze hebben informatie achtergehouden'

Entertainment

On today's episode of prins Harry versus zijn familie: 'Ze hebben informatie achtergehouden'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld BrunoPress

De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins althans dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

Samen met onder anderen zanger Elton John en actrice Elizabeth Hurley heeft Harry de zaak aangespannen. De drie beweren dat de maker van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

Lees ook: Heel leuk nieuws: Claude is de eerste aangekondigde artiest op Chantals Pyjama Party

In een verklaring schrijft de hertog van Sussex dat hem 'verteld werd' om de regels van de familie te accepteren en 'nooit te klagen' over zijn omgang met de pers. 'Het instituut (de familie) heeft zonder twijfel lange tijd informatie voor mij achtergehouden over het hacken van mijn telefoon.' In 2018 kwam Harry er naar eigen zeggen pas achter dat hij wellicht een zaak had met het afluisteren van de telefoon. 'Dat is pas de afgelopen jaren duidelijk geworden, toen ik mijn eigen claim heb ingediend met ander juridisch advies en een andere vertegenwoordiging,' aldus Harry.

Advocatenkantoor Hamlins beweert dat de medewerkers van Associated Newspapers ook afluisterapparatuur in auto's en huizen zou hebben opgehangen. Een woordvoerder van Associated Newspapers noemde de beschuldigingen eerder 'belachelijk'. Hij zei dat de eisers en hun advocaten met 'deze ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs' lijken te hengelen naar informatie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen