Weinig slaap doet de mens geen goed, en het bondje van Maxim Froger al helemaal niet

Entertainment

Weinig slaap doet de mens geen goed, en het bondje van Maxim Froger al helemaal niet

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Gepubliceerd op

6 november 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

De tijd van gezelligheid, 'goh, wat zijn wij een ontzettend leuk team, hè?' en geen verdeeldheid is voorbij in Expeditie Robinson. Alhoewel, als je het aan Eva of Iris vraagt, is die er waarschijnlijk nooit geweest. Er is in ieder geval een nieuw tijdperk aangebroken: het Gezamenlijk Krista Bashen-tijdperk.

Geen eten, geen fatsoenlijke slaapplek, overal zand en con-ti-nu regen. Begrijp ons niet verkeerd: wij zouden langzaam mesjokke worden in Expeditie Robinson. En tóch volgen we niet helemaal waarom haast iedereen nu opeens anti-Krista is. De editors kunnen ons natuurlijk in de zeik nemen, maar de uitspraken waar veel expeditieleden haar van beschuldigen ('Chelsey is een slang en moet eruit'), die heeft ze toch helemaal niet gedaan? En als dat wel zo is: wat dan nog?

Lees ook: Mogen we even een momentje voor hoe Eva Simons Expeditie Robinson gerockt heeft? Het geheugen begeeft het In dit nieuwe tijdperk lijken de andere deelnemers een hoop te vergeten. Dat Expeditie Robinson een spel is, bijvoorbeeld. Dat Chelsey er al een flinke tijd uit ligt en het dus niet zoveel zin heeft om daar de hele dag van te gaan zitten balen. Oh, en dat als je over iemand roddelt, het handiger en vooral minder ongemakkelijk is als diegene dat niet hoort. Mark lijkt zelfs te vergeten wat zijn precieze probleem met Krista is, want even later plaatst hij Iris in precíes dezelfde positie door haar te vertellen over zijn immuniteitsmunt en te vragen het niet door te vertellen. Eh, what the fuck?

Wij volgen het niet meer. Sterker nog: wij vinden Krista best wel een toffe Robinson. Slaap expeditielid, slaap Er lijkt maar een ding op te zitten. Of eigenlijk twee: meer eten en beter slapen. Wellicht dat de figuurlijke (en hopelijk binnenkort ook letterlijke) donkere wolken daar wat van opklaren. Eten kunnen we de expeditieleden niet opsturen, een paar knallers van slaaptips hebben we door de jaren heen wel verzameld. Maxim & Friends, wat dachten jullie bijvoorbeeld van cognitief shuffelen of deze militaire truc? Voor de Scandinavische slaapmethode heb je wel die fatsoenlijke slaapplek nodig, dus die laten we maar even achterwege. Mocht het nou niet lukken om deze op te volgen, bijvoorbeeld omdat je op een tropisch eiland geen WiFi hebt of omdat je überhaupt niet meer op dat tropische eiland zit aangezien het programma al maanden geleden is opgenomen (we noemen maar wat, hè), dan kun je altijd nog het volgende proberen: aardig doen. Schijnt helemaal niet zo moeilijk te zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen