Met deze militaire truc slaap je binnen 2 minuten

Body & Mind

Met deze militaire truc slaap je binnen 2 minuten

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

2 augustus 2023 om 17:00

De één valt in slaap zodra haar/zijn/diens hoofd het kussen belandt, de ander doet er minimaal een uur over. Behoor jij tot die laatste categorie? Militairen zweren bij deze populaire truc waardoor je binnen twee minuten in slaap zou moeten vallen.

Binnen twee minuten in slaap vallen, het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch heeft de U.S. Navy Pre-Flight School een wetenschappelijk onderbouwde manier ontwikkeld om binnen no time in slaap te vallen. Ja, zelfs onder storende omstandigheden als hitte, kou, herrie of een hard bed.

Rustsignaal Medium legt uit dat alles begint met een comfortabele houding. Wij hebben ons heerlijke bed, maar militairen worden getraind om zelfs in slaap te kunnen vallen terwijl ze rechtop zitten. Als je eenmaal een ontspannen houding hebt aangenomen, ga je jezelf focussen op je gelaat. Sluit je ogen en adem diep in en uit. Zorg ervoor dat je hele gezicht ontspant en voel bij elke uitademing je ogen, wangen, mond en tong ontspannen. Op deze manier geef je je lichaam een rustsignaal.

Lees ook: Slechte slaper? Ga aan de zuip. Van deze mocktail ga je pitten als een malle

Bovenlichaam en benen Is je gezicht lekker ontspannen? Mooi, dan gaan we over op het bovenlichaam. Focus jezelf op je schouders en laat ze zo laag zakken als je kan. Ontspan vervolgens de achterkant van je nek. Adem diep in en traag uit, terwijl je de druk op je spieren als het ware uitblaast. Daarna ga je verder met je armen. Begin met je rechterkant als je rechtshandig bent of links als je linkshandig bent. Focus op je biceps en laat elke vorm van spanning los. Span eventueel eerst even je biceps aan als dat nodig is. Ga door naar beneden en beweeg je onderarm aan dezelfde kant en laat het daarna helemaal ontspannen. Je hand en vingers laat je levenloos langs je been hangen. Dezelfde stappen herhaal je met de andere arm.

Als je bovenlichaam ontspannen en zwaar voelt, ga je over op je benen. Laat je rechterdij ontspannen in de grond zakken en doe hetzelfde met je kuit, enkel en voet. Herhaal dit proces bij je linkerbeen.

Gedachtes laten afdwalen Dacht je dat je klaar was? Nope. Er is nog één laatste stap. Probeer gedurende tien seconden je hoofd helemaal leeg te maken en je gedachtes stil te houden. Stel je voor dat je in een pikzwarte ruimte zit en houd dat beeld tien seconden vast. Werkt dat niet? Tien seconden de woorden 'niet nadenken' herhalen, helpt ook om je gedachten minder te laten afdwalen. Dit alles zorgt ervoor dat je binnen twee minuten in slaap valt.

Klinkt misschien als de meditatieronde van een gemiddelde yogales, maar blijkt dus echt te werken. Thank us later.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer Body & Mind