Expeditie naaistreek: dit zijn de meest spraakmakende eilandraden ooit

Entertainment

Expeditie naaistreek: dit zijn de meest spraakmakende eilandraden ooit

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

8 oktober 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Gepubliceerd op

8 oktober 2023 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Zeg je Expeditie Robinson, dan zeg je bondjes, bondjes en nog eens bondjes. Een seizoen is niet compleet zonder dat er een aantal messen in ruggen worden gestoken en ook het huidige seizoen zal daar ongetwijfeld geen uitzondering op zijn. Maar het kan altijd erger, zo leert het verleden ons.

Paulien Huizinga en Jan Versteegh in 2013 Als je op een onbewoond eiland zit met vreemden, zit er ongetwijfeld wel iemand tussen die je niet mag. Zo was presentatrice Paulien Huizinga in 2013 haar kampgenoot Anna-Alicia Sklias behoorlijk zat, wat een reden werd om zichzelf eruit te laten stemmen. Totdat ze op finalisteneiland bedacht dat ze met een bondje ook sterke speler Jan Versteegh eruit kon stemmen. En zo werd bij terugkomst onwetende Jan eruit geknikkerd. De emoties liepen, zowel bij Expeditieleden als kijkers, op z'n zachtst gezegd hoog op.

Lees ook: Expeditiemysterie opgelost: dit gebeurt er 's nachts na een eilandraad Tony Junior en Donny Roelvink in 2018 Vijf jaar geleden, in het seizoen van 2018, maakte ook DJ Tony Junior een move die hem door kijkers niet in dank afgenomen werd. Een paar minuten nadat hij tijdens een eilandraad Donny Roelvink weg liet stemmen, gaf hij zelf opeens op vanwege heimwee. Door Donny weg te stemmen probeerde hij zijn eigen kamp in de meerderheid te laten blijven, wat wel een tactische zet was, maar die bij veel mensen toch in het verkeerde keelgat schoot. Onterecht, bleek achteraf, want Donny mocht van de productie blijven maar sloeg dat aanbod zelf af.

Dio en Thomas Dekker in 2016  Dat je het van je vrienden moet hebben, blijkt maar weer. In het seizoen van 2016 leken Dio en Thomas Dekker namelijk de allerbeste maten, totdat Dio hem er plotseling uit werkte. Ze hadden afgesproken op dezelfde persoon te stemmen, maar uiteindelijk bleek het te verleidelijk voor Dio om juist de sterke Thomas weg te werken. Dat was tot ongenoegen van oorspronkelijk bondgenoot Anna Nooshin, die hem een 'fucking leugenaar' noemde en zei dat hij geen principes had. Thomas bleef wat kalmer: 'Je kan het links- of rechtsom lullen, maar je hebt mij gewoon genaaid.' Maar principes of niet, dit was juicy televisie ten top. 

Roeland Fernhout en Imke in 2017  Als je het hebt over principes overboord gooien, mogen de acties van acteur Roeland Fernhout tijdens zijn expeditie in 2017 niet ontbreken. Nadat zijn maatje Anouk Hoogendijk naar huis werd gestuurd en hij dacht dat verloskundige Imke daar verantwoordelijk voor was, besloot hij haar eruit te knikkeren. En dat terwijl hij op het graf van zijn moeder had gezworen om haar niet weg te stemmen. Oei, Roeland, oei. Vanwege die uitspraak vonden veel kijkers deze actie ook te ver gaan, maar de expeditie kent geen morele grenzen en Imke vloog er toch uit. 

Lees ook: 10 dingen die net zo voorspelbaar zijn als dat Expeditie Robinson een afvallerseiland heeft

Lobke Berkhout en Ferry Doedens in 2014  Toen zeilster Lobke Berkhout zeven jaar geleden meedeed, was ze een meedogenloze speelster. Ze gooide het ene na het andere expeditielid eruit met haar gekonkel, waarna ze op de eilandraad deed alsof ze dat heel erg vond. Toen ze medekandidaten Ferry Doedens, Kay Nambiar en Krystel op Freddy Tratlehner wilde laten stemmen, was de rest er klaar mee. In plaats daarvan stemden ze allemaal op Lobke, die het eiland toen moest verlaten. Iets wat op de lachspieren van Ferry werkte: 'Zo heeft ze het zelf ook gespeeld. En daar werd ik een beetje melig van.' Wraak is dus niet alleen zoet, maar ook lachwekkend. Hebben we ook nog beelden van. Kijk zelf maar:

Expeditie naaistreek: dit zijn de meest spraakmakende eilandraden ooit

Expeditie naaistreek: dit zijn de meest spraakmakende eilandraden ooit

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen