Expeditiemysterie opgelost: dit gebeurt er 's nachts na een eilandraad

Entertainment

Expeditiemysterie opgelost: dit gebeurt er 's nachts na een eilandraad

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

2 oktober 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

Gepubliceerd op

2 oktober 2023 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld Shotbysud

De ene Expeditie Robinson-kijker is hier wellicht allang van op de hoogte, de ander vraagt het zich elke week af: hoezo vertrekken weggestemde kandidaten in het donker, maar komen ze altijd met daglicht aan op hun nieuwe onderkomen?

Als de kandidaten met lange gezichten naar de eilandraad toevaren is het nog licht buiten, maar als ze aanschuiven op de eilandraad is het vaak al pikkedonker. Dat daar wat tijd tussen zit is niet zo gek, maar wat elk seizoen veel kijkers opvalt is dat de expeditieleden die eruit geknikkerd worden pas weer met daglicht op hun nieuwe eiland aankomen.

Lees ook: 10 dingen die net zo voorspelbaar zijn als dat Expeditie Robinson een afvallerseiland heeft

Veiligheid voorop Of het je nou 's nachts wakker houdt of niet, wij hebben hier het antwoord voor je. Presentator Kaj Gorgels gaf twee seizoenen geleden namelijk het verlossende woord via zijn Instagram-pagina. Dat de weggestemde deelnemers pas de volgende dag arriveren heeft volgens hem te maken met veiligheid. 'Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames. Niemand, geen kandidaten en geen crew. Slechts de kapiteinen en alleen in geval van nood.' 

Effe geduld Aha. Ze hoeven dus geen wereldreis af te leggen naar hun volgende eiland waarmee ze de hele nacht bezig zijn, maar moeten gewoon wachten tot de zon weer opkomt. Kaj legt uit dat de kandidaten dan in een hut op het eilandraad-eiland (goed woord voor galgje, anyone?) slapen. 'En geloof me, dat is geen luxe plek,' voegt hij er nog aan toe. 'Het is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringd met dezelfde rotmuggen.' Helaas dus niet stiekem een lopend buffet en een donzen matras voor de weggestuurde kandidaten. 

Lees ook: Halleluja, we zijn niet de enige: Art Rooijakkers vertoont OCD-achtige trekjes in Robinson-aflevering

Aan de late kant Dit werd twee jaar geleden al bekend, maar blijkbaar is het ook alle seizoenen daarvoor al de gang van zaken geweest. Kom je er dus nu pas achter en voelt dat laat? Geen zorgen, twee seizoenen geleden waren we ook al spuitelfen. Maar hey: beter laat dan nooit. Kunnen we allemaal weer vredig slapen op ons donzen matras.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Meer lezen