Even schrikken: zo hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is

Entertainment

Even schrikken: zo hoog is de boete als je verklapt wie de Mol is

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

19 februari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld AVROTROS

Gepubliceerd op

19 februari 2024 om 11:00

Bron / Fotografie

beeld AVROTROS

Het is ieder jaar weer een geheim dat de gemoederen flink bezighoudt: wie is toch die verrekte Mol? Chapeau dus, dat de deelnemers dit telkens zo lang voor zich weten te houden. Alhoewel, die torenhoge boete zal daar vast bij helpen.

Wie iets verklapt mag namelijk een flink bedrag neerleggen.

Flink wat knaken Dat het niet de bedoeling is dat je vertelt wie de grote oplichter is snappen we, maar de boete is behóórlijk hoog. Kun je het geheim niet voor je houden, dan moet je daar een kwart miljoen voor neertellen, zo vertelde operazangeres Laetitia Gerards die in 2022 meedeed in datzelfde jaar aan de Volkskrant. Een pittig bedrag, zo vindt ook Laetitia zelf. 'Eigenlijk zouden ze voor mij een ander tarief moeten hanteren. Tienduizend euro is al heel veel voor een zangeres in coronatijd.' Gelukkig ging het grote geheim bewaren haar goed af. 'Het is gebleken dat ik er extreem goed in ben om niets los te laten.' Good for you (en voor je portemonnee).

Lees ook: Er is veel kritiek op dit seizoen Wie Is De Mol? en dit is waarom Helemaal doorgelicht Stom toeval was het trouwens niet dat Laetitia haar mond zo goed kan houden. Voordat ze mee mocht doen aan het programma is ze namelijk door een uitgebreid traject heengegaan. 'Ik had een Zoom-call met de programmamakers. Die stellen dan allemaal vragen om te checken of je wel een leuk mens bent. Daarna is er een nog een psychologische test.' In die test checkten de makers of Laetitia het programma aan zou kunnen, aangezien het spel dag en nacht doorgaat. Ze vertelt: 'Driehonderd vragen waren het. Je wordt helemaal doorgelicht, reuze interessant.' 

Goed geslaagd Ze slaagde Laetitia met vlag en wimpel voor het selectieproces. 'Het klinkt hartstikke arrogant, maar er kwam uit dat ik meer dan geschikt ben voor dit spelletje, omdat ik aan de ene kant heel erg op kan gaan in het spel en fantasievol, maar tegelijkertijd heel nuchter ben.' Aan de hand van deze test is ook bepaald of ze de Mol zou kunnen zijn, en waarschijnlijk dus ook wie de Mol van dit jaar is. Iemand toevallig nog een kwart miljoen liggen? Kunnen we misschien een dealtje met iemand maken.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen