Even de 'sushiterreur' in Japan gemist? We kletsen je bij

Entertainment

Even de 'sushiterreur' in Japan gemist? We kletsen je bij

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

23 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

23 maart 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Niet meer naar een sushirestaurant durven gaan. Niet omdat de inflatie je zo diep in je beurs raakt, maar omdat er landelijke sushiterreur heerst. Wat dit dan precies inhoudt? Drie jongens die aan sushi likken in restaurants, en de rollen vervolgens weer vrolijk terugleggen op de band. Japan was in shock.

Naast sushirollen werd de tong ook over onder andere drinkbekers, sojaflessen en tandenstokers gehaald. En likten ze er niet rechtstreeks aan, dan veegden ze hun natte vinger er wel over of zetten ze sausflessen of andere vloeistoffen aan hun mond. Dan moet je al helemaal Japanners hebben, waarbij hygiëne hoog in het vaandel staat.

Viraal De filmpjes bliezen compleet op met miljoenen kijkers, en in de reacties mensen die de stunt enorm grappig vonden. Minder grappig vonden de Japanse sushitenten het, die massaal flessen sojasaus van de tafels haalden, lopende banden vervingen door obers en camera's ophingen. 

Lees ook: Dan Karaty brengt boek uit over alcoholverslaving: 'Ben nerveus om dit met de wereld te delen'

De prijs moet betaald Wanneer zulke filmpjes de ronde doen kun je je voorstellen dat men niet meer zo'n trek heeft in sushi, en dat is precies wat er gebeurde. De jongens zijn inmiddels opgepakt en worden aansprakelijk gesteld voor het omzetverlies van Kura, het restaurant waar ze de video's opnamen. Het restaurant kwam om in de klachten, en het personeel moest alles grondig schoonmaken. Geen pretje. Ook restaurantketen Sushiro was slachtoffer van de sushiterreur, en slachtoffer waren ze zeker: hun aandelenkoers kelderde na de hele toestand. 

Eind goed al goed Mocht je het ooit het achterlijke idee krijgen om zelf zulke fratsen uit te gaan halen, wil je misschien toch even twee keer nadenken. De Japanse media heeft het over een gevangenisstraf tot drie jaar voor de jongens, en anders een fikse boete vanwege 'inmenging in zakelijke activiteiten.' De Japanse politie had er dit over te zeggen: 'We hopen oprecht dat deze arrestaties de samenleving ervan bewust zullen maken dat deze grappen, die ons systeem ondermijnen, een misdaad zijn en in de toekomst niet zullen worden nagebootst.' Luid en duidelijk, niet ouwehoeren met de Japanse politie.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een negentienjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen