Bingen geblazen: deze populaire Netflix-series krijgen in 2024 een spin-off

Entertainment

Bingen geblazen: deze populaire Netflix-series krijgen in 2024 een spin-off

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

10 januari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

10 januari 2024 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Er is niets zo teleurstellend als het afronden van je lievelingsserie, maar ook weinig zo geweldig als erachter komen dat er nog een spin-off aan zit te komen. Heb jij even geluk dat Netflix er dit jaar een aantal op de planning heeft staan.

Spin-offs vallen in de categorie vreugdesprongetjes en tranen van geluk. Alsof je jarig bent. Of de loterij hebt gewonnen. Hoef je nog even geen afscheid te nemen van je lievelingspersonage. 

Nieuwe seizoenen én spin-offs van Netflix in 2024 Toen in oktober duidelijk werd dat de Hollywoodstaking ten einde was gekomen, werd al aangegeven dat er op bepaalde series gas werd gegeven. Op One Piece, Stranger Things en Wednesday, bijvoorbeeld. Wij blij, maar nu nóg blijer, want naast nieuwe seizoenen, komen er ook spin-offs van onze favoriete series aan. 

Spin-off Wednesday Het eerste seizoen is nog maar net te zien of de makers hebben al een spin-off op de planning staan. Niet geheel onbegrijpelijk als je bedenkt dat Wednesday, met meer dan 250 miljoen kijkers, een van de best bekeken series van het jaar was. Doortrekken die handel, dachten de makers. Op wiens verhaal de spin-off zich zal storten? Waarschijnlijk op dat van de vreemde Uncle Fester. Zowel het plot als de acteurs staan nog niet vast, maar goed, het idee is er. Vinden wij voor nu genoeg.

Lees ook: Halleluja: op deze series gaat Netflix gas geven na de Hollywoodstaking

Peaky Blinders-vervolg  Dit is zo ongeveer het beste nieuws van 2024 tot nu toe, want wij waren nog lang niet klaar met Peaky Blinders. Zelfs niet na het dramatische einde van het zesde – en laatste – seizoen. Lang leve het bestaan van spin-offs, want de makers van Peaky Blinders komen er zelfs met twee. De eerste wordt waarschijnlijk een prequel over Polly, de matriarch van de familie Shelby. Al wordt dat nog wel een dingetje, want de actrice die Polly speelde, is in 2021 overleden. De tweede zal zich een aantal jaar na de originele Peaky Blinders afspelen, in Boston in de twintigste eeuw. Hoe dat verhaal voortbouwt op het originele verhaal van de Netflix-serie, is nog onduidelijk. Eén ding weten we wel: Thomas Shelby zal niet weer de hoofdrol spelen – en dat voelt als een steek in ons hart.  

Extraction op Netflix Vooruit, Extraction is een film en geen serie, maar de spin-off zal dat wel zijn. Dit jaar komt Extraction 2 uit, en dat bleek voor Netflix genoeg te zijn om te denken over een spin-off. Verder zijn er geen details bekend, maar hey, het idee is leuk. 

Bingen geblazen dus, maar eerst nog even geduld. Het filmen moet nog beginnen. Ach, hebben we vast wat om naar uit te kijken.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen van Entertainment

Meer van deze auteur