Dit zijn de 5 meest schokkende bevindingen uit de viral Nickelodeon-docu

Entertainment

Dit zijn de 5 meest schokkende bevindingen uit de viral Nickelodeon-docu

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

23 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

23 maart 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

De serie Quiet on set: the dark side of kids TV moet in Nederland nog uitkomen, maar is nu al een van de meest besproken series op dit moment. De serie gaat compleet viraal op zowel sociale media als nieuwssites. Maar waarom trekt deze serie nu zoveel aandacht, en wat is er zo schokkend? Wij praten je even bij.

Nickelodeon The Amanda Show, All That, maar ook iCarly, velen van ons zijn er mee opgegroeid. Ja, Nickelodeon is voor de meeste mensen pure nostalgie. Zorgeloos tv kijken voor kinderen, door kinderen. Achteraf bleek dat allemaal niet zo vrolijk in elkaar te zitten als het allemaal leek.

In Quiet on set wordt er een beeld geschetst van de afschuwelijke werkomstandigheden van kindsterren bij Nickelodeon. Er blijkt namelijk jarenlang sprake te zijn geweest van seksueel misbruik en een toxic werksfeer.

Lees ook: Deze serie is dé nieuwe Netflix hit, en dit is waarom je hem ook op jouw kijklijst wilt

Sneak peek De serie is in Nederland helaas voorlopig nog niet te zien. Even wachten dus, maar mocht je al wel graag op de hoogte willen zijn van de feiten: wij hebben de meest schokkende bevindingen voor je op een rijtje gezet.

1. Drake Bell werd meermalen seksueel misbruikt door zijn dialoogcoach Drake Bell is misschien wel een van de bekendste kindsterren van Nickelodeon. Hij doet, na jaren te hebben gezwegen, een boekje open over zijn tijd bij Nickelodeon. Specifiek over zijn tijd met dialoogcoach Brian Peck. Zo legt hij uit dat hij bij Peck thuis op de bank sliep. Daar werd hij op een dag wakker door zijn dialoogcoach die hem aan het misbruiken was. Het bleef niet bij deze ene keer. Het misbruik was volgens Bell zo heftig dat hij het niet in woorden kon uitspreken voor de camera.

2. Werken voor Dan Schneider was alsof je in een gewelddadige relatie zat Schrijvers van verschillende shows vertellen ook meer over producent Dan Schneider, de man achter veel succesvolle Nickelodeon-shows. Zo zou hij porno van zijn computer laten zien en anderen onder druk zetten om publiekelijk ongemakkelijke activiteiten uit te voeren 'als grap'. De medewerkers beschrijven hun angst om ontslagen te worden als ze tegen Schneider ingingen.

3. Brian Peck pronkte met een zelfportret van de seriemoordenaar John Wayne Gacy Terug naar Brian Peck, want daar is nog niet alles over gezegd. Naast dat hij Drake Bell misbruikte, bleek ook dat hij een trotse bezitter was van een zelfportret (inclusief handtekening) van de seriemoordenaar John Wayne Gacy. Ook wel bekend als de Killer Clown: Gacy verkrachtte en vermoordde meer dan dertig jonge mannen in de jaren 70. Maar het blijft niet bij dat portret, want Peck was zelfs bevriend met Gacy: ze schreven elkaar regelmatig brieven. Nogal een bijzonder idool om te hebben als je het ons vraagt.

Lees ook: Niks meer op je kijklijst staan? Deze ondergewaardeerde series kijk jij in één keer uit

4. Er was een erg racistisch klimaat op de set Verschillende zwarte acteurs en actrices vertellen dat ze te maken hadden met veel traumatische racistische ervaringen op de set van All That. Zo deelde iemand dat hij 'een stuk houtskool' werd genoemd. Een ander kreeg als enige zwarte actrice geen haarstylist, en werd ook nog getraind om te voorkomen dat ze stikte tijdens een sketch waarbij ze enorme hoeveelheden nepkoffie en suiker moest drinken.

5. Er waren een boel onrealistische verwachtingen Katrina Johnson, een van de actrices in All That, vertelt in de documentaire over haar traumatische ervaring: op een dag belden de producers namelijk naar haar ouders met de boodschap dat ze te dik werd. Ze hadden al een dik karakter in de show, dus Johnson diende af te vallen.

Wil je de serie zien? Dat kan: Quiet on Set is in Nederland in twee delen zien op zondag 7 en 14 april bij ID en op Discovery+.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment