Deze vijf kerstmarkten wil je dit jaar bezoeken

Entertainment

Deze vijf kerstmarkten wil je dit jaar bezoeken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

9 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

9 december 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

In het weekend - of gewoon op een vrije dag - is er maar één ding wat je wil doen: een kerstmarkt bezoeken. Om jezelf vol te gooien met glühwein, lekker te snacken en leeg te lopen op al die leuke kerstversiering. Wij zetten de vijf leukste kerstmarkten op een rij.

Valkenburg - 17 november tot en met 7 januari Valkenburg wordt niet voor niets de kerststad van Nederland genoemd. De stad in Zuid-Limburg staat bekend om de bijzondere kerstmarkten, zoals die in de Gemeentegrot. Dit is de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse Kerstmarkt van Europa. Iets wat je als Nederlander minimaal één keer bezocht moet hebben in je leven.

Gent - 7 december tot en met 31 december Als je een weekendje naar Gent gaat, kun je dat het beste doen in de decembermaand. Dan vinden de Gentse Winterfeesten plaats, wat betekent dat je de hele dag door winterse activiteiten kunt doen. Schaatsen, een rondje in het reuzenrad, een lichtshow bezoeken en natuurlijk shoppen bij de 150 chalets en kraampjes op de kerstmarkt.

Lees ook: Vliegt de winkels uit: Action verkoopt een kunstkerstboom voor een prikkie

Dresden - 29 november tot 24 december Een Duitse kerstmarkt mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. De Striezelmarkt is ongeveer 600 jaar oud en is daarmee een van de oudste (en mooiste!) kerstmarkten in Duitsland. Het hoogtepunt? De enorme kerstcarrousel en de grootste notenkraker ter wereld. Oh, en natuurlijk de 230 kraampjes met handgemaakte kerstspullen.

Leiden - 13 december tot en met 17 december In Leiden heb je een drijvende kerstmarkt en dat is ieder jaar opnieuw een groot succes. Dit jaar vindt de kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht plaats, waar je verschillende chalets met leuke kerstcadeaus en foodtrucks vindt. Uitgewandeld? Dan plof je neer op het winterras voor een lekkere glühwein. Cheers!

Düsseldorf - 23 november tot en met 30 december Rond de feestdagen verandert Düsseldorf in een grote kerstmarkt. Met zeven verschillende thema-markten is er genoeg te zien en te doen. Je kunt natuurlijk kerstinkopen doen, maar ook schaatsen op Corneliusplatz en een rondje maken in het reuzenrad op Burgerplatz. Vergeet natuurlijk niet de winterse lekkernijen. Van wiener schnitzel tot kaiserschmarren en van braadworst tot kartoffelsuppe.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment