Je kunt veel van De Bachelors Beate zeggen, maar die meid laat niet over zich heen lopen

Entertainment

Je kunt veel van De Bachelors Beate zeggen, maar die meid laat niet over zich heen lopen

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

15 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Gepubliceerd op

15 maart 2024 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Wie nog onder de veronderstelling is dat De Bachelor dit jaar niet één, maar twee main characters heeft, heeft het fout. Er zijn er drie. En eigenlijk maar een echte, en die heet Beate.

Kijk je De Bachelor, dan kun je niet om de Miss Nederland-deelneemster heen. Ze is niet alleen bloedknap (alhoewel: wie niet?) en kreeg de witte roos van Paul, ze is tot nu toe ook de enige deelnemer die dit seizoen een beetje jeu geeft. Eerlijk is eerlijk: verder gebeurt er nog niet zo denderend veel. De ontmoetingen verliepen heel soepel (waar zijn de gedichten, de Shakespeare-voordracht en het fucking páárd van vorig seizoen?) en verder wordt er vooral gekletst over 'of Rien of Paul meer het type' van de vrouwen is. Het beetje drama dat er is, is afkomstig van Beate die niet gediend is van Pauls 'hot en cold gedrag'. Wat we eigenlijk willen zeggen: thank god voor Beate. Lees ook: Ligt het aan ons, of gaat dit seizoen met twee bachelors flink uit de hand lopen? You're hot, then you're cold Vorige aflevering schemerde al wat van haar ergernissen door, toen Beate er niets van begreep dat Paul haar een witte roos gaf, maar vervolgens niets tegen haar zei. Wij gokken zomaar dat dat iets te maken had met de 30.000 ándere vrouwen in het huis die hij ook niet wilde negeren, maar hey, wie zijn wij? Deze aflevering zet dat sentiment voort. Op de cocktailparty spreken ze elkaar weer nauwelijks en Beate wordt als laatste en niet door Paul gekozen tijdens de volleybalwedstrijd. Dat ze daar wel een een-op-een moment hadden, waar bovendien een flink meningsverschil aan het licht kwam (oprotten met je friday night's for the boys!), laat ze even buiten beschouwing. Het, correctie, haar probleem is in ieder geval duidelijk: Paul geeft gemixte signalen. 'Vind je me nou leuk, of vind je me niet leuk?' Over citaten van Beate gesproken, dit vonden we ook een parel: 'Ik begrijp heel goed dat ze anderen ook aandacht moeten geven, bla bla bla, maar ik ben gewoon special treatment gewend. En dat krijg ik hier niet.' En daarna: 'Ik weet niet of ik hier nog wel wil zijn.' Vervolgens kwam de kers op de taart: 'Laten we eerlijk zijn, er zijn twee bachelors, dus ik heb ook opties.' Lees ook: Een raam in je slaapkamer en 5 andere doodnormale dingen die een uitdaging zijn in deze woningmarkt Tuintafels zijn de nieuwe chaise longues Laten wij ook eerlijk zijn, we zijn fan van opkomen voor jezelf, maar een voorkeursbehandeling verwachten terwijl je nog stééds met diezelfde 30.000 andere vrouwen in een Afrikaanse villa zit? Terwijl je meedoet aan een programma dat, je weet wel, draait om een, oké, twee centrale personen die een keuze maken uit allemaal anderen? Dat is, tja, medium realistisch. En dat je, tussen al deze twijfels door, besluit jezelf op een tuintafel te draperen, een beetje zoals de oude Romeinen deden als ze druiven gevoerd kregen, en ontzéttend passief agressief in de verte te staren? We zitten niet in de montagebusiness, maar dat zouden we een buitenkansje noemen.

Header/hero - De Bachelor - Beate - RTL

Máár: eind goed, al goed. Beate krijgt een roos, is daar stiekem best blij mee en toont ook nog eens wat zelfreflectie. 'Ik ben gewoon gewend dat als een man mij leuk vindt, dat hij er werk van maakt. Maar misschien zit ik dan in het verkeerde programma.' Leuk hoe je het woord 'misschien' daar gebruikt, Beate. Leuk. Toch kun je veel van haar zeggen, die meid laat in ieder geval niet over zich heen lopen. En daar kunnen we ongetwijfeld nog wat van leren. Net zoals we van vorig seizoen leerden dat Shakespeare-sonnets niet op een rode loper thuishoren. Toch mooi, zo'n educatief programma.

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Meer lezen