Een Bachelorette-entree maken 101: wat je ook doet, laat Shakespeare alsjeblieft thuis

Entertainment

Een Bachelorette-entree maken 101: wat je ook doet, laat Shakespeare alsjeblieft thuis

Anne van Aartrijk
Door

Anne van Aartrijk

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

Gepubliceerd op

3 februari 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld RTL

We weten niet hoe het met jou zit, maar wij hebben gesmuld van de eerste twee De Bachelorette-afleveringen gisteren. Ons favoriete onderdeel? De rode loper natuurlijk. Ook dit seizoen passeerden weer een aantal schoolvoorbeelden van hoe je het vooral niét moet aanpakken de revue. Malcolm, lees je mee?

Mogen we, voordat we de ongemakkelijkheid induiken, wel eerst een moment voor Sylvia's fysieke staat? Precies op het moment dat we afscheid hebben genomen van onze goede voornemens en onze dagen weer doorkomen met roomkaas in bugles spuiten en die ver achter in ons keelgat stoppen, komt er een bizar afgetrainde Sylvia de Zuid-Afrikaanse villa binnenlopen. Verdomme Syl. We snappen dus wel dat er wat zenuwen bij de mannen opkwamen, al is het ook weer geen excuus om zestiende-eeuwse teksten op te gaan ratelen en bloemen op de grond te gaan smijten.  Lees ook: Heb je de docu al gezien? Het wordt tijd dat we Pamela Anderson meer gaan waarderen Tip 1: Laat je Engels-leeslijst van vroeger ook iets van vroeger Laten we dan ook maar meteen beginnen met Malcolm. We bleven maar naar Sylvia kijken met de verwachting dat er een flinke cringespier in haar gezicht samen zou trekken, maar het gebeurde maar niet. Wel gaf ze toe zijn performance ‘een beetje eng’ te vinden, iets wat je op zich ook niet wil horen als je een verpletterende indruk op iemand probeert te maken. Goed, we moeten ‘m nageven: hij stond er wel. En zo lang duurde het nou ook weer niet. Correctie: zo lang leek het niet te duren. De gehele Sonnet 12 van Shakespeare is namelijk veertien regels lang, waarvan wij alleen de eerste drie en de laatste zagen. VEERTIEN. Tip 2: Iemand bezingen? Mwa Over cringespieren gesproken, misschien is het een idee om naast gedichten ook songteksten over te slaan. Toegegeven, qua stemgeluid kon Sam het hebben, maar toch. Doe ons maar gewoon die fles wijn van Joris en wij zijn oké. Tip 3: Vergeet je huiswerk niet Wat we ook niet aanraden als je iemand voor het eerst ontmoet: jezelf vergeten voor te stellen. Hoi Tjeerd. En de arme man heeft het niet alleen moeilijk met zijn eigen naam, hij zegt ook nog eens de naam van de mogelijk toekomstige vrouw van zijn leven verkeerd. 'Wat leuk, Sylvie!' Daar ga je, Tjeerd. Daar ga je.  Tip 4: In een gewone rechte lijn lopen is ook prima Otman deed zijn best. Dan hebben we het over het smooth loopje dat hij erin gooide, al deed hij eigenlijk in alle opzichten zijn best. Heel erg zijn best. Een beetje veel te veel zijn best. Iets waar hij uiteindelijk de rozen, eh, vruchten niet van mocht plukken.  Tip 5: Leg het verschil tussen wegwerp- en polaroidcamera's goed uit Het idee van Tom was leuk, eerlijk is eerlijk. Maar terwijl hij zijn romantische achterliggende gedachte uit probeerde te leggen, dacht Sylvia vooral: waar is dat nou dat fotootje dan? Nou, Syl, nergens.  Lees ook: Titanic-regisseur geeft toe: Jack had misschien kunnen overleven op deur Tip 6: Dat over dat witte paard is metaforisch bedoeld Op dit punt beginnen we onszelf af te vragen of wij niet gewoon een stelletje zure kijkers zijn, maar dat witte paard vonden we persoonlijk ook heftig. Heeft deze man dit echt zelf geïnitieerd, of had de productie gewoon tijd over? Nou goed, ook Robert is binnen. Kan het drama dan nu beginnen? Ja, Malcolm. Ook wij kunnen rijmen. 

delen
Anne van Aartrijk

Anne van Aartrijk is redacteur bij &C, geboren in 2000 (ja, dat is al langer dan tien jaar geleden) en getogen in Brabant, maar dan zonder de zachte G. Is verslaafd aan kaasstengels en is er heilig van overtuigd altijd te kunnen voorspellen waar de treindeuren precies open zullen gaan.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen