Cringe-materiaal: dit zijn de meest genânte TikToks van politici

Entertainment

Cringe-materiaal: dit zijn de meest genânte TikToks van politici

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld TikTok

Gepubliceerd op

14 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, beeld TikTok

Politici die op TikTok zitten? Geen goed idee, vinden veel mensen. In Amerika wordt de app voor ambtenaren misschien zelfs verboden. Maar hier in Nederland lijkt het nog niet zo ver. Integendeel, onze politici zijn juist vaker meer op TikTok te zien.

Of er nou wel of geen social media-team achter ze zit, iedere partij lijkt zo z'n eigen tactiek te hebben om populair te worden op de app. Maar wat krijg je als je volwassenen loslaat op een app die vooral voor jongeren is gemaakt? Juist, heel veel cringy video's.

Lees ook: Shit, iemands naam vergeten? Met deze 6 trucs kom jij er vliegensvlug weer achter

1. VVD Toen de partij in 2019 z'n debuut maakte op TikTok, deden de leden dit met een knaller van een edit. Knipper niet, want straks mis je de vlinders nog. Zou zonde zijn.

2. PvdA Bij deze partij hangt een Jip en Janneke-achtige liefde in de lucht. De leden plaatsten namelijk een video over hun samenwerking met GroenLinks. Lees: Attje Kuiken en Jesse Klaver die naast elkaar lopen, staan en zwaaien, met daaronder Shakira's gouwe ouwe 'Whenever, wherever, we're meant to be together.'

3. Denk Op TikTok plaats je lip sync video's, dat wist Azarkan van de partij Denk ook wel. Dus plaatste hij deze video op het account met de caption: 'Work hard, play hard.' Nu nog effe oefenen met het daadwerkelijk syncen van die lippen.

4. GroenLinks Wie op TikTok zit moet ook een beetje up to date blijven met de taal op de app. Dus werd Jesse Klaver door zijn social media-team uitgedaagd om moderne slang te gebruiken. Maar of-ie hier daadwerkelijk de jongeren mee over de streep trekt?

5. BBB Als echte boerenvertegenwoordiger besloot Caroline van der Plas de varkens te bezoeken. Natuurlijk kwam ze héél toevallig met haar 'poten in de modder' vast te zitten. En dat moest uiteraard gedeeld worden.

6. SP Spetterende edits zijn niet voor iedere partij weggelegd. Zo ook niet voor Renske Leijten van de Socialistische Partij. Want als je een mening hebt, kun je die ook gewoon direct delen, toch? SP neemt in ieder geval geen blad voor de mond.

7. FvD Dat Thierry Baudet op TikTok zit, zal voor velen geen nieuws meer zijn. Maar dat hij misschien muziek gaat uitbrengen? Als hij genoeg likes ontvangt wel. Tja, dit is ook een tactiek voor de verkiezingen, hè.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer entertainment

Meer van deze auteur