Deze 8 dingen kun je doen als je wilt ontsnappen aan Koningsdag

Entertainment

Deze 8 dingen kun je doen als je wilt ontsnappen aan Koningsdag

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

25 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tomek Dersu Aaron

Gepubliceerd op

25 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tomek Dersu Aaron

De een heeft al maanden wilde plannen voor Koningsdag, terwijl de ander opziet tegen die drukke mensenmassa's. Behoor jij tot die laatste groep? Mooi. Dan hebben wij wat tips voor je.

Met deze acht activiteiten vermijd je Koningsdag.

Middag naar de bioscoop Ontsnap aan de feestdrukte en ga naar de bioscoop. Grote kans dat het daar ook nog eens heerlijk rustig is. Boek bij voorkeur twee (of drie) films achter elkaar, zodat je lekker lang kan blijven hangen.

Naar Antwerpen Je kunt natuurlijk ook vluchten naar een stad waar ze geen Koningsdag vieren. Antwerpen bijvoorbeeld. Sorry voor de drukte buurtjes, maar jullie komen op de Dag van de Arbeid ook massaal naar ons.

Of naar Düsseldorf Woon je dichter bij de Duitse grens? Dan kun je natuurlijk ook een dagje naar Düsseldorf. Al volstaat iedere andere Duitse stad ook.

Lees ook: Ben jij een yapper? Deze 6 onderwerpen vind je gesprekspartner waarschijnlijk oersaai

Dagje naar de spa Dubbelcheck effe of het open is, maar er is geen betere dag dan Koningsdag voor een middag naar de spa. Kom maar door met die rust.

Zoek een hobby Koken, haken, macramé: dit is een dag dat je alle tijd voor jezelf hebt. De meesten hebben plannen met Koningsdag, dus de kans is klein dat er iemand onverwachts voor je deur staat. Heb je kinderen? Er is vast wel iemand die met die kleine naar de vrijmarkt wil.

Filmmarathon Geen zin om de drukte te trotseren voor de bioscoop? Je kunt natuurlijk ook thuis een filmmarathon organiseren. Alle delen van The Princess Diaries nog eens opnieuw kijken om maar even in het koninklijke thema te blijven.

Bezoek een museum Check wederom van tevoren even of het open is voordat je voor een gesloten deur staat. Anders kun je deze optie eventueel combineren met optie twee: bezoek een museum in Antwerpen.

Ga naar een natuurgebied Geen beter moment om eens een flinke wandeling te maken. Wel hopen dat er geen festival wordt georganiseerd in je favoriete natuurgebied.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment