Ben jij een yapper? Deze 6 onderwerpen vind je gesprekspartner waarschijnlijk oersaai

Body & Mind

Ben jij een yapper? Deze 6 onderwerpen vind je gesprekspartner waarschijnlijk oersaai

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

23 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

We kennen allemaal wel een yapper. Misschien ben je er zelf wel een. Je weet wel, iemand die nét iets te veel praat en deelt. Het komt vaak uit een goed hart, maar sommige gespreksonderwerpen zijn gewoon oersaai. Sorry.

Hey yappers, pennen jullie effe mee?

Een uitgebreide analyse van de droom die je vannacht had 'Ik was in het huis van mijn oma en daarna ineens in mijn eigen ouderlijk huis, waar mijn ex in zijn pyjama stond en mij daarna meevroeg naar de Efteling met zijn nieuwe vriendin en toen zaten we in de Droomvlucht..' Sorry to break it to you, maar dit vinden mensen over het algemeen gewoon niet heel interessant. Vooral als iemand compleet in details treedt, ben je ons kwijt.

Het plot van een film die de ander niet heeft gezien Met name als het om een of andere ingewikkelde science fiction-film gaat. Doe. Het. Niet.

Lees ook: Vreemde dromen als je ongesteld bent? Nee, je bent niet de enige en dit is de oorzaak

Of het plot van een boek dat de ander niet heeft gelezen Nog zoiets. Heel leuk voor jou, vrij saai voor de ander. Als je die thriller toch niet wilt lezen, hoef je waarschijnlijk ook niet tot in detail het plot te horen.

Een lang verhaal over je dagelijkse woon-werkverkeer Grote kans dat je jezelf hier schuldig aanmaakt als je dagelijks met de trein reist, maar jaaa-haaaa, we weten dat er altijd gedoe is op het spoor. Gevalletje vervelend dat je via Utrecht moest omreizen, daarna twintig minuten moest wachten in 's-Hertogenbosch, je overstap mistte en uiteindelijk in Breda strandde, maar val ons er niet te lang mee lastig.

Alles waarop 'je had erbij moeten zijn' van toepassing is En dat diegene dan, totaal onverstaanbaar, hortend en stotend van het lachen z'n verhaal doet. Alles wat eindigt op 'je had erbij moeten zijn' is in principe een dooddoener.

Te lang doorgaan over je huisdier We willen best een paar foto van je viervoeter of kat zien, en vooruit, ook wel wat filmpjes. Maar er is een grens mensen. Er is een grens. En die bereik je meestal binnen een minuut of dertig.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind