8 celebrity break-ups die we never nooit aan hadden zien komen

Entertainment

8 celebrity break-ups die we never nooit aan hadden zien komen

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

10 mei 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld NL Beeld

Het heeft haast iets fascinerends: break-ups van beroemdheden die je eigenlijk niet kent, kunnen toch aanvoelen alsof je zelf met liefdesverdriet zit. Je bent er echt van overtuigd dat bepaalde relaties voor altijd zijn. 

Maar dan, plots, de wake-up call: sterren zijn ook maar mensen, en ja, ook hun relaties kunnen eindigen. Hier zijn tien van die koppels.

Lees ook: Gebroken hart? Zó lang duurt het dus om over je ex heen te komen

Brad Pitt en Angelina Jolie Het was de scheiding die niemand zag aankomen; Twitter rouwde er een week lang om, en sommigen zijn er misschien nog steeds niet overheen. Toen in 2016 werd aangekondigd dat het stel uit elkaar ging, na een incident waarbij Brad Pitt naar verluidt had uitgehaald naar hun zoon, klampten fans zich vast aan een sprankje hoop omdat er geen verdere actie werd ondernomen. Maar na bijna twaalf jaar was in 2019 het definitieve einde daar.

Joe Alwyn en Taylor Swift Ondanks dat Taylor Swift in haar jongere jaren bekend stond om haar 'speeddaten', leek ze met niemand zo gelukkig als met acteur Joe Alwyn. Na zes jaar samen, waarin ze hun relatie privé hielden, gonsde het zelfs van geruchten over een mogelijke verloving. Maar toen, in april 2023, kwam Entertainment Tonight met het nieuws dat het duo al een tijdje uit elkaar zou zijn. Fans wilden het eerst niet geloven en deden het af als roddel, maar al snel was de keiharde waarheid niet meer te ontkennen.

Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder Yo en Wes begonnen hun liefdesavontuur in 2010 met een spectaculaire bruiloft die maar liefst drie dagen duurde. Vijf jaar later verwelkomden ze zoontje Xess Xava. Maar toen Wesley in 2019 een misstap beging, kwam er na bijna negen jaar een einde aan hun huwelijkssprookje…

Camila Cabello en Shawn Mendes De tortelduifjes waren al jarenlang dikke maatjes voordat ze in 2019 officieel begonnen te daten. Fans waren flink verrast toen ze hun breuk aankondigden, vooral omdat ze slechts een week eerder nog schattige foto's deelden van hun matching outfits tijdens Día de Muertos. Gelukkig zijn ze nog steeds dikke maatjes. Een happy end dus, soort van.

Jennifer Garner en Ben Affleck Het stel dat net hun 10-jarig huwelijksjubileum hadden gevierd, schokte hun fans door aan te kondigen dat ze gingen scheiden. Sinds hun ontmoeting op de set van Pearl Harbor in 2001, vormden ze een sterk duo en kregen ze samen drie kinderen. Geen sappige roddels achter deze breuk: ze zijn simpelweg uit elkaar gegroeid en blijven vrienden. Zie je, het kan ook zonder drama.

Lees ook: Schreeuw je break-up van de daken: er bestaat tegenwoordig iets als een divorce ring

Kelly Clarkson en Brandon Blackstock Na bijna zeven jaar huwelijk, trokken Kelly Clarkson en Brandon Blackstock in 2020 de stekker eruit. Voor fans was de scheiding een donderslag bij heldere hemel, maar schijn bedriegt: onder de oppervlakte rommelde het al langer. En gezien hun strijd in de rechtszaal na de break-up, is het duidelijk dat deze twee beter af zijn gescheiden.

Patricia Paay en Adam Curry Weer terug naar eigen land: Patricia en Adam. Dit stel gaf elkaar het jawoord in 1988 en ze verwelkomden hun dochter Christina. Bijna twintig jaar lang waren de twee hét glamourkoppel van Nederland – ze hadden zelfs hun eigen realityserie. Maar in 2009 eindigde het romantische sprookje toen Adam zijn hart verloor aan Micky Hoogendijk.

Joe Jonas en Sophie Turner De Jonas Brother en de Game of Thrones actrice - die elkaar in 2016 leerden kennen - trouwden in mei 2019 in Las Vegas. Het duo verwelkomde dochters Willa in 2020 en Delphina in 2022. Toen berichten over hun scheiding in 2023 naar buiten kwamen, kort nadat Sophie nog liefdevolle foto's met haar man had gedeeld, wilden we het eerst niet geloven. Maar het lot besliste anders…

Zo, en daarmee sluiten we het rijtje af. Dat is wel weer genoeg traumaverwerking voor de rest van de week, nietwaar? Wie kan er een reep chocola gebruiken? Anders wij wel.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment