Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #5

Entertainment

Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #5

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

21 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Op de fiets, tijdens het schoonmaken of om in slaap te komen: we zouden niet weten wat we zonder onze favoriete podcasts moeten. Op zoek naar iets nieuws? Iedere week tippen we twee releases en een klassieker.

Verslaafd Gemaakt De moeder van Radar-presentator Fons Hendriks rookt en zijn broertje vapet. Twee nicotineverslavingen in een ander jasje. Is de elektronische sigaret een nieuwe tactiek van de tabaksindustrie om de rookvrije generatie verslaafd te maken? Daar probeert Fons achter te komen in zijn zesdelige podcast Verslaafd Gemaakt.

Leedjes Lex Uiting kennen we natuurlijk als RTL-presentator, maar ook van zijn hit Letste Leedje met onze eigen Chantal. In zijn 14-delige podcastserie Leedjes geeft Lex samen met Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt antwoord op de million dollar question: hoe schrijf je in godsnaam een popliedje? De heren laten je alle opnames horen - en ja, da's soms best een tikkeltje gênant - en geven je ondertussen tips en tricks over songwriting.

Een soort God En dan de klassieker. Deze podcast van Volkskrant vertelt het fascinerende verhaal van een Kungfu-klasje dat steeds meer weg begint te krijgen van een sekte. In zeven afleveringen onderzoeken Simone Eleveld en Anneke Stoffelen hoe deze groep jonge, slimme mensen verstikt raakten in het web van sportleraar Rene.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen