Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #4

Entertainment

Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #4

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

14 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Op de fiets, tijdens het schoonmaken of om in slaap te komen: we zouden niet weten wat we zonder onze favoriete podcasts moeten. Op zoek naar iets nieuws? Iedere week tippen we twee releases en een klassieker.

In de TBS Hans Faber liep voor de vijfdelige documentaireserie In de TBS een jaar lang mee in een TBS-kliniek. De dood van zijn nichtje, Anne Faber, in 2017 leidde tot een keerpunt in de forensische zorg. Wat is er sindsdien veranderd? En wat speelt zich eigenlijk af binnen de muren van zo'n TBS-kliniek? Naast de serie is er ook een gelijknamige podcastserie waarin Hans Faber zich verder verdiept in het tbs-systeem.

Hoeke & Boeke Eva Hoeke en Frida Boeke gaan in hun nieuwe podcast op zoek naar de mens achter de taal. Elke uithoek, of nou ja elke subcultuur heeft zijn eigen taaltje. Waarom hoor je in de randstad overal de woorden oprecht, letterlijk en bizar? Wat is het verband tussen een Jack & Jones spijkerbroek en de manier waarop je gedag zegt? En zeg je croissant of croissantje? Je hoort het iedere woensdag in Hoeke & Boeke.

El Tarangu En dan de klassieker. In de zesdelige podcastserie El Tarangu gaan we terug naar 2003. De Vlaamse wielerheld Lucien van Impe krijgt een vreemd telefoontje, zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem afspreken. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch besluit Lucien om op de uitnodiging in te gaan.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen