Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #3

Entertainment

Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #3

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

7 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

7 september 2023 om 12:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Op de fiets, tijdens het schoonmaken of om in slaap te komen: we zouden niet weten wat we zonder onze favoriete podcasts moeten. Op zoek naar iets nieuws? Iedere week tippen we twee releases en een klassieker.

De Zwembadclub Fans van De Deventer Mediazaak opgelet: Annegriet Wietsma heeft een nieuwe podcast gemaakt. In de zevendelige serie De Zwembadclub onderzoekt Annegriet het verhaal van George, een man die opgroeide in het naoorlogse Amsterdam. Hij komt uit een arm gezin en zwerft in zijn jeugd veel rond op straat. Om wat bij te verdienen scharrelt hij met geïnteresseerde mannelijke voorbijgangers. Hij wordt benaderd door een fotograaf die hem in ruil voor geld laat poseren. Naakt. De fotograaf neemt hem tevens mee naar een openbaar zwembad waar arbeiderskinderen af en toe een avond mogen zwemmen. En dan krijgt het verhaal een bizarre wending.

Off the Record Altijd al een carrière als freelance schrijver geambieerd? Journalist en business coach Yasmine Esser gaat in Off the Record in gesprek met andere schrijvers en deelt de nodige tips en tricks. Want dat je eigen baas bent, betekent niet dat je het allemaal alleen hoeft te doorstaan.

Lees ook: Podcasts parels: dit zijn de luistertips van deze week #2

Mathilde's Mysterie En dan de klassieker. Dol op true crime? In Mathilde's Mysterie duiken journalisten Lammert de Bruin en Babs Assink in de dood van de bekende societydiva Mathilde Willink. Zelfmoord, is de conclusie van de politie. Maar veel van haar vrienden hebben hier nooit in geloofd.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen