Songfestivalnummer Joost Klein wordt goed ontvangen: 'Beuker van een inzending'

Entertainment

Songfestivalnummer Joost Klein wordt goed ontvangen: 'Beuker van een inzending'

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Gepubliceerd op

1 maart 2024 om 09:00

Bron / Fotografie

bron ANP, beeld NL Beeld

Of je nu direct aan de tv gekluisterd zat of haastig Spotify hebt geopend: dat gisteren de grote bekendmaking was van Joost Kleins inzending kan je bijna niet zijn ontgaan. Dit vinden de kenners van Europapa.

Maar goed, wie zijn wij om te oordelen? De experts, radio-dj's Domien Verschuuren (Qmusic), Tim Klijn (Radio 538) en Jamie Reuter (NPO 3FM), laten ook van zich horen. Ze zijn positief over het songfestivalnummer van Joost Klein. 'Ik was heel sceptisch, want ik ben een boomer als het aankomt op muziek. Maar het is een beuker van een inzending', zegt Verschuuren tegen het ANP. Joost Klein presenteerde donderdag zijn nummer Europapa, een dancenummer met het kenmerkende gabbergeluid van Klein. Het is een ode aan zijn overleden vader en aan Europa.

Lees ook: Droom groot, niet klein: Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

Radio 538-dj Tim Klijn denkt niet dat het nummer gaat winnen, maar hij is zeker verrast door de inzending. 'Het is heel wat anders dan eerdere jaren', aldus Klijn. 'Het is een enorm aanstekelijk deuntje en het blijft onwijs in je hoofd hangen.' De radio-dj denkt dat het nummer goed bij een 'rariteitenkabinet' als het Eurovisie Songfestival past. 'We sturen dit jaar een kunstenaar, een opvallend persoon.' Reuter voerde met NPO 3FM campagne voor Klein toen de kandidaat nog gekozen moest worden. Zij is er dan ook van overtuigd dat Klein gaat winnen. 'Het is een lading aan energie en het geeft je meteen een glimlach op je gezicht', zegt ze. 'Hij is vernieuwend, hij brengt het hippe Nederland. Precies hoe de rest van Europa naar ons zou moeten kijken.' Verschuuren denkt wel dat de meningen over het lied erg wisselend zijn. Hij denkt dat vooral jonge mensen het nummer leuk vinden en oudere mensen wat minder. 'Maar het wordt sowieso interessant. We doen voor het eerst sinds jaren weer iets ludieks.'

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen van Entertainment